Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου με πειραματικές κεφαλές [βίντεο] - iefimerida.gr

Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου με πειραματικές κεφαλές [βίντεο]

O RS24-Yars έπληξε στόχο σε απόσταση 6.000 χλμ. (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις της με τη Δύση η Μόσχα προχώρησε στην δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου ικανού να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές και να πλήξει στόχους σε απόσταση έως και 10.800 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος RS-24 Yars εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στη βορειοδυτική Ρωσία και έπεσε σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Σκοπός της δοκιμής ήταν να διασφαλιστεί η αξιοπιστία μιας παρτίδας πυραύλων ICBM.

Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου με πειραματικές κεφαλές [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

(Φωτογραφία: Wikipedia)

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επετεύχθησαν όλοι οι στόχοι της δοκιμής: «Οι πειραματικές πολεμικές κεφαλές έφθασαν στο προγραμματισμένο σημείο στο πεδίο δοκιμών Κούρα στη χερσόνησο Καμτσάτκα.»

Στόχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να αντικατασταθούν όλοι οι πύραυλοι του ρωσικού οπλοστασίου με τους Yars, που μπορούν να εκτοξευθούν τόσο από σιλό όσο και από κινητές μονάδες. Οι Yars θα αντικαταστήσουν τους R-36 και τους UR-100N που χρησιμοποιούνται εδώ και περίπου μισόν αιώνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ