Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαντά στις νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με... κυβερνοεπιθέσεις - iefimerida.gr

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαντά στις νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με... κυβερνοεπιθέσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έτοιμη να στραφεί σε κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την κλοπή ψηφιακών νομισμάτων ώστε να καλύψει μέρος των απωλειών από τις τελευταίες κυρώσεις που της επέβαλε ο ΟΗΕ εμφανίζεται η Βόρεια Κορέα.

Μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή—έκτη κατά σειρά και ισχυρότερη ως τώρα— στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου η Πιονγιάνγκ, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις βορειοκορεατικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου -λίγο έλειψε να τις απαγορεύσει πλήρως, όπως ήθελε η Ουάσιγκτον- και να απαγορεύσει τις εξαγωγές προϊόντων υφαντουργίας από τη Βόρεια Κορέα. Τα προϊόντα αυτά αποτέλεσαν τη δεύτερη σημαντικότερη πηγή συναλλάγματος μετά τον άνθρακα και άλλα ορυκτά για τη χώρα το 2016, καθώς η αξία των εξαγωγών της ανήλθε σε 752 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στην Κορέα. Σχεδόν το 80% των προϊόντων αυτών κατέληξε στην Κίνα.

Ήταν το ένατο ψήφισμα που υιοθέτησε το 15μελές συμβούλιο από το 2006 για επιβολή κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα λόγω του βαλλιστικού και του πυρηνικού της προγράμματος.

Τώρα οι χάκερ του Κιμ Γιονγκ Ουν ετοιμάζονται για κυβερνο-ληστείες προκειμένου να κλέψουν τεράστιες ποσότητες ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απαντά στις νέες κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας με... κυβερνοεπιθέσεις | iefimerida.gr 0

Βορειοκορεάτες χάκερ έχουν εξαπολύσει από τον περασμένο Μάιο επιθέσεις σε τουλάχιστον τρία νοτιοκορεατικά ανταλλακτήρια cryptocurrency, σύμφωνα με χθεσινή (Δευτέρα) έκθεση της εταιρείας κυβερνοασφάλειας FireEye. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι εκλάπησαν πάνω από 3.800 bitcoins αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων δολαρίων από την Yapizon τον περασμένο Μάιο, αν και κατά τη FireEye δεν ήταν απολύτως ορατά τα ίχνη βορειοκορεατικού δακτύλου...

Ο Νοτιοκορεάτης βουλευτής Χα Τάε Κιουνγκ, που παρακολουθεί τις κυβερνοεπιθέσεις της Βόρειας Κορέας, λέει ότι η Πιονγιάνγκ έκλεψε κατά πως φαίνεται πάνω από 90 δισεκατομμύρια γουόν (περίπου 80 εκ. δολάρια) από τη Νότια Κορέα την τελευταία τετραετία, μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

«Μαζί με τις κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ, απαιτείται και διεθνής συνεργασία για να σταματήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις της Βόρειας Κορέας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χρηματοδοτήσουν τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα», δήλωσε.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτές οι επιθέσεις θα είναι ολοένα και συχνότερες καθώς το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν προσπαθεί να εξισορροπήσει την οικονομία της χώρας μετά τις κυρώσεις του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Β. Κορέα: «Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη οδύνη που έχουν αισθανθεί ποτέ»

Η Πιονγιάνγκ απέρριψε εν τω μεταξύ την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία της επιβάλλονται σκληρότερες κυρώσεις και δήλωσε πως οι ΗΠΑ σύντομα θα αντιμετωπίσουν τη «μεγαλύτερη οδύνη που έχουν αισθανθεί ποτέ».

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Χαν Τάε Σονγκ, μιλώντας στη Διάσκεψη της Γενεύης για τον Αφοπλισμό που διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δήλωσε: «Το καθεστώς της Ουάσινγκτον πυροδότησε πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σύγκρουση, έχει εμμονή να ανατρέψει την ανάπτυξη πυρηνικής δύναμης από την DPRK (Βόρεια Κορέα), η οποία έχει ήδη φθάσει στη φάση της ολοκλήρωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ