ΣΒΑΠ: Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο των εγκαταστάσεων - iefimerida.gr

ΣΒΑΠ: Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο των εγκαταστάσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα είναι τραγικό να συνεχιστεί το αδιέξοδο με την Eldorado Gold και να προσφύγει στη διαιτησία διεκδικώντας νομικά αποζημίωσεις επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις.

Κατώφλι για την ανάπτυξη είναι οι επενδύσεις και όχι το κλείσιμο εγκαταστάσεων συμπληρώνει ο κ. Μαθιός και προσθέτει: Τα τελεσίγραφα με αναστολές μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων όπως αυτό που απέστειλε στην Κυβέρνηση, για τα ορυχεία σε Σκουριές και Ολυμπιάδα, το μέλος μας Eldorado Gold, δεν είναι δυνατόν, να βοηθήσουν στο επενδυτικό κλίμα που έχει ανάγκη σήμερα η οικονομία και η χώρα μας για να λύσει το ογκώδες πρόβλημα της ανεργίας.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό με αφορμή τις εξελίξεις στην επένδυση Eldorado Gold, ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ τονίζει επίσης:

«Θεωρούμε τραγικό να συνεχιστεί το αδιέξοδο και μια πολυεθνική Εταιρία σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα να προσφεύγει στη Διαιτησία για να διεκδικήσει νομικά αποζημιώσεις.

Η λειτουργία της "Ελληνικός Χρυσός" έχει εξαιρετική σημασία για την τοπική οικονομία της Χαλκιδικής, ενώ συμβάλει τα μέγιστα στην περιφερειακή ανάπτυξη, και συνολικά στην ανάταξη της οικονομίας της χώρας, αφού πρόκειται για επένδυση ύψους μεγαλύτερου των 3 δις $, ενώ αναμένεται να απασχολεί στην πλήρη της λειτουργία περισσότερους από 3.600 εργαζομένους.

Από το 2012, η Eldorado Gold είναι μια αφοσιωμένη, υπεύθυνη και υπομονετική εταιρεία τόσο της Ελληνικής Κυβέρνησης όσο και των κοινοτήτων που γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις της.

Συνεργάστηκε σε πολλαπλά επίπεδα με την Κυβέρνηση και κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα μπορεί να συνυπάρχει ακόμη και να ωφελήσει άλλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, και μπορεί να υλοποιείται με τη δέουσα μέριμνα για το περιβάλλον.

Είναι μέγα σφάλμα να θωρηθεί η επένδυση της Eldorado "λυδία λίθος" για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα» .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΒΑΠ ΜΑΘΙΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ