Ο Μακρόν επιμένει: Θα τα βάλω με τους τεμπέληδες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα - iefimerida.gr

Ο Μακρόν επιμένει: Θα τα βάλω με τους τεμπέληδες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε εκ νέου «εντελώς» τα λόγια του για τους «τεμπέληδες» που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις του.

Η φράση αυτή, την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν είχε πει στην Αθήνα, στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, προκάλεσε πόλεμο δηλώσεων στη Γαλλία, ειδικά στους κόλπους της αριστεράς και των νεοκομμουνιστών. Ο κ. Μακρόν είχε πει ότι δεν θα θέλει να παραχωρήσει τίποτα «στους τεμπέληδες, τους κυνικούς και τους ακραίους» που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις του.

«Τα λόγια μου ήταν πολύ καθαρά» επενέλαβε ο γάλλος πρόεδρος την Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, από την Τουλούζη και πρόσθεσε ότι με τη λέξη «τεμπέληδες» στόχευε «όλες εκείνες και εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα στη Γαλλία και στην Ευρώπη».

Αλλά και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Christophe Castaner, επιβεβαίωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν στόχευε «εκείνους που δεν είχαν το κουράγιο να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις τα τελευταία τριάντα χρόνια». Αυτό σημαίνει ότι στόχευε τον Φρανσουά Ολάντ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Ζακ Σιράκ που υπήρξαν πρόεδροι της γαλλικής δημοκρατίας πριν από αυτόν.

Οι αντιδράσεις για τα λόγια αυτά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT, Philippe Martinez, δήλωσε ότι είναι «σκανδαλισμένος».

Ο νεοκομμουνιστής Ζαν Λικ Μελανσόν έγραψε στο μπλογκ του ότι πρόκειται «για μια ομοβροντία ύβρεων εναντίον του γαλλικού λαού» και ότι βλέπει πως ο γάλλος πρόεδρος «υπονομεύει το γαλλικό μοντέλο» ώστε να απευθύνει «μηνύματα ευπείθειας σε μια ευρωπαϊκή κάστα».

«Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε μια συνεχή εκτροπή, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίζει τους Γάλλους από το εξωτερικό», πρόσθεσε και ο βουλευτής του Μελανσόν Adrien Quatennens.

«Οποιον κι αν είχε στο στόχαστρο, υπάρχει εδώ ένα είδος περιφρόνησης και αυτό δεν είναι καινούριο στον Εμανουέλ Μακρόν», σχολίασε ο σοσιαλιστής βουλευτής Olivier Faure ενώ ο πρώην σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος Μπενουά Αμόν χαρακτήρισε τον γάλλο πρόεδρο «ανώριμο».

Και πράγματι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν κάνει δηλώσεις που προκαλούν πάταγο στη Γαλλία. Στην προεκλογική περίοδο είχε αποκαλέσει «αγράμματους» τους εργαζόμενους σφαγείων ενώ στη συνέχεια συμβούλευσε ένα άτομο που του έκανε φραστική επίθεση «να πάει να δουλέψει για να έχει λεφτά να αγοράσει κοστούμι».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακρον τεμπέληδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ