Λευκός Οίκος: Για εβδομάδες χωρίς ρεύμα περιοχές της Φλόριντα -Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας - iefimerida.gr

Λευκός Οίκος: Για εβδομάδες χωρίς ρεύμα περιοχές της Φλόριντα -Μην επιστρέψετε στα σπίτια σας

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε από τους κατοίκους της Φλόριντα να κάνουν υπομονή (Φωτογραφία: AP/ John Raoux)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεσπιτωμένοι για εβδομάδες θα μείνουν όσοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πριν «χτυπήσει» τη Φλόριντα ο τυφώνας Ιρμα.

Ισως χρειαστούν ακόμη και εβδομάδες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές της πολιτείας, παραδέχθηκε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τομ Μπόσερτ.

Περισσότεροι από 6 εκατ. κάτοικοι της Φλόριντα δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εξαιτίας του τυφώνα, κάτι που αντιστοιχεί στο 65% της πολιτείας. «Πρέπει να δείξουν μεγάλη υπομονή. Το ρεύμα μπορεί να παραμείνει κομμένο για εβδομάδες», δήλωσε ο Μπόσερτ. «Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση αυτού του είδους στην ιστορία των ΗΠΑ, με εργάτες από κάθε περιοχή, ακόμη και από τον Καναδά», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, επεσήμανε στους κατοίκους της Φλόριντα ότι δεν πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους προτού τους δοθεί η άδεια για αυτό. «Μπορεί να πάρει εβδομάδες», προειδοποίησε, ιδιαίτερα στα νησιά Κις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυφώνας Ιρμα Φλόριντα Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ