Τον βιασμό τους κατήγγειλαν δύο Αμερικανίδες φοιτήτριες που βρίσκονταν στη Φλωρεντία της Ιταλίας και όπως είναι φυσικό έχει θορυβήσει τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο νεαρές, ηλικίας 19 και 20 ετών, κατήγγειλαν τον βιασμό τους από δύο αστυνομικούς, τη στιγμή που επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση και πιο συγκεκριμένα όταν εισέρχονταν στο κτίριο που διέμενα.
Από την πρώτη στιγμή της καταγγελία ανέλαβε ο γενικός εισαγγελέας να εξετάσει την υπόθεση, ο οποίος μάλιστα πήρε δείγματα DNA, έτσι ώστε να εξεταστούν και να ταυτιστούν ή όχι με τα στοιχεία που πήραν μετά την ιατρική εξέταση των δύο γυναικών.
Σημειώνεται πως ο εκ των δύο έκανε σεξ με μία από τις κοπέλες εν ώρα υπηρεσίας ωστόσο τόνισε πως αυτό συνέβη με τη σύμφωνη γνώμη της ενώ δεν εκείνος τόνισε πως δεν ήταν μεθυσμένη. Ωστόσο, και οι δύο αστυνομικοί έχουν παυθεί προσωρινά από τα καθήκοντά τους.
Παράλληλα οι εξετάσεις του νοσοκομείου έδειξαν ότι οι νεαρές είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνη τη νύχτα, ενώ η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ρομπέρτα Πινότι υποστήριξε ότι οι κατηγορίες έχουν «κάποια βάση».
Τέλος, ας σημειωθεί ότι οι Καραμπινιέρι από τους οποίους προέρχονται οι δύο ένστολοι αποτελούν περιφερειακή στρατιωτική αστυνομία, που υπό την εποπτεία του υπουργείου Άμυνας.