Γερμανικά ΜΜΕ: Αναξιόπιστος ο Τσίπρας για επενδύσεις -Οι δημοσκόποι έχουν κακά νέα γι'αυτόν

Εκτενείς αναφορές για τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ κάνουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με κοινό παρανομαστή τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν στο κομμάτι των επενδύσεων.

Η οικονομική γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Τσίπρας εξαγγέλλει την αναπτυξιακή στροφή» θυμίζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πριν τρία χρόνια και σχολιάζει ότι «ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να υλοποιήσει σχεδόν καμία από τις τότε υποσχέσεις. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που ο έλληνας πρωθυπουργός έχει πρόβλημα αξιοπιστίας».

Κακά νέα από τους δημοσκόπους

Σημειώνει ότι «η ύφεση διήρκεσε εννέα χρόνια. Τώρα ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται τη στροφή στην ανάπτυξη χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Ωστόσο οι δημοσκόποι έχουν κακά νέα γι΄ αυτόν».

Αναφερόμενη σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες το Πρώτο Θέμα και η οποία θέλει ακόμη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μην πιστεύουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα τηρήσει τα όσα υποσχέθηκε, η εφημερίδα καταλήγει:

«Πράγματι, το κλίμα στην κοινωνία είναι υποτονικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται την ανάκαμψη που αρχίζει να διαφαίνεται στις στατιστικές».

Οι επενδυτές αντιμέτωποι και με πολιτικές αντιστάσεις

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα προς ξένους επενδυτές, η εφημερίδα κάνει λόγο για μια «παράτολμη υπόσχεση. Διότι οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν να αντιμετωπίσουν στην Ελλάδα μόνον τα πλοκάμια της γραφειοκρατίας.

Συχνά έρχονται αντιμέτωποι και με πολιτικές αντιστάσεις». Η εφημερίδα αναφέρεται συγκεκριμένα στο Ελληνικό, σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο ξένο επενδυτικό πρότζεκτ βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.

«Ήδη ως αρχηγός της αντιπολίτευσης ο νυν πρωθυπουργός είχε πολεμήσει αποφασιστικά την εν λόγω επένδυση».

Ελλειμμα αξιοπιστίας

Έλλειμμα αξιοπιστίας του Αλ. Τσίπρα διακρίνει και η Badische Zeitung αναφερόμενη επίσης στην ίδια δημοσκόπηση που θέλει οκτώ στους δέκα Έλληνες να αμφιβάλουν για το ότι η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η εφημερίδα, «ο Αλέξης Τσίπρας συμπεριφέρεται σαν πατέρας ενός κυοφορούμενου ελληνικού οικονομικού θαύματος. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική θέση. Αλλά αυτό μπορούσε να έχει γίνει και νωρίτερα. Γι΄ αυτό φέρει ευθύνες και ο κ. Τσίπρας».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ