Στο μικροσκόπιο των δανειστών τα προαπαιτούμενα -Αρχίζει η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων - iefimerida.gr

Στο μικροσκόπιο των δανειστών τα προαπαιτούμενα -Αρχίζει η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα τεχνικά κλιμάκια να καταφτάνουν στην Αθήνα σταδιακά από σήμερα επανέρχεται στο προσκήνιο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με πρώτο στόχο την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ώστε να «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ και να κλείσει τυπικά η δεύτερη αξιολόγηση.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου θα μπούν στο μικροσκόπιο των τεχνικών κλιμακίων αφού η πορεία αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου είναι κομβικής σημασίας για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον των τεχνικών κλιμακίων επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ρυθμό αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τα οποία τον Ιούλιο εμφανίστηκαν αυξημένα.

Επιπλέον τα τεχνικά κλιμάκια θα προετοιμάσουν και το έδαφος για την επιστροφή των θεσμών.

Οι επικεφαλής των θεσμών αναμένονται στην Αθήνα μετά το Eurogroup του Οκτωβρίου και τις γερμανικές εκλογές, ενώ θα έχει προηγηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου και μια ακόμη κρίσιμη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Σε αυτή η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προκειμένου να εκταμιευτεί και η δεύτερη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ η οποία εγκρίθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της β’ αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τεχνικά κλιμάκια υποδόση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ