ΗΠΑ: Οι τυφώνες Ιρμα και Χάρβεϊ θα κοστίσουν 290 δισ. δολάρια -Επιβραδύνεται η ανάπτυξη! - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Οι τυφώνες Ιρμα και Χάρβεϊ θα κοστίσουν 290 δισ. δολάρια -Επιβραδύνεται η ανάπτυξη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι τυφώνες Ιρμα, που χτυπάει την Φλόριντα από την Κυριακή και ο Χάρβεϊ, ο οποίος προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας, θα κοστίσουν 290 δις δολάρια, ήτοι το 1,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία Accuweather.

«Οι εκτιμήσεις των ζημειών που προκάλεσε ο Ιρμα πρέπει να ανάρχονται περίπου στα 100 δις δολάρια, και αυτό τον καθιστά έναν από τους ακριβότερους τυφώνες όλων των εποχών», δήλωσε ο επικεφαλής και ιδρυτής της Accuweather, Joel N. Myers και πρόσθεσε ότι αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ της χώραςς.

«Εκτιμούμε ότι ο τυφώνας Χάρβεϊ θα είναι η ακριβότερη μετεωρολογική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, με κόστος 190 δις δολαρίων, ήτοι 1% του ΑΕΠ των ΗΠΑ», είπε ο Joel N. Myers.

Οπως είπε, οι ζημιές συνολικά θα ανέλθουν στο 1,5% του ΑΕΠ και αυτό θα ακυρώσει την οικονομική ανάπτυξη που είχε προβλεφθεί για την περίοδο μεταξύ Αυγούστου και τέλους του έτους.


Η Accuweather δημοσίευσε μια λίστα για τις συνέπειες αυτού του κόστους: διακοπή της δραστηριότητας των επιχειρήσεων, αύξηση της ανεργίας για τις εβδομάδες ή μήνες που έρχονται, καταστροφή των υποδομών που θα επιβραδύνουν τις μεταφορές, αγροτικές απώλειες στο βαμβάκι και απώλειες 25% στην συγκομιδή πορτοκαλιών, αύξηση της τιμής της βενζίνης, του αργού πετρελαίου και της κηροζίνης, ζημιές στα αυτοκίνητα, στα σπίτια, στα αρχαιολογικά μνημεία και άλλα έργα τέχνης...

Μόνο ένα μέρος των ζημιών θα εξοφληθεί από τις ασφαλιστικές, υπογράμμισε ο Joel Myers. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος δεν θα εξοφληθεί, όπως τα έξοδα για την εκκένωση των περιοχών που επλήγησαν από εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Ιρμα χτύπησε άγρια το αρχιπέλαγος Keys, όπου βρίσκονται πολύ τουριστικά νησάκια, το πρωί της Κυριακής, και ανεβαίνει τώρα προς τον βορρά απειλώντας την πόλη Τάμπα, στα δυτικά της Φλόριντα.

ΗΠΑ: Οι τυφώνες Ιρμα και Χάρβεϊ θα κοστίσουν 290 δισ. δολάρια -Επιβραδύνεται η ανάπτυξη! | iefimerida.gr 0

Ο Χάρβεϊ χτύπησε τα νοτιο-ανατολικά του Τέξας, προκαλώντας πολύ σημαντικές ζημιές και παραλύοντας την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, το Χιούστον, πνίγοντάς την κατά περιοχές κάτω από πολλά μέτρα νερού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιρμα Χάρβεϊ κόστος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ