Ανάκληση τυριού γκούντα Ολλανδίας από την Carrefour Μαρινόπουλος - iefimerida.gr

Ανάκληση τυριού γκούντα Ολλανδίας από την Carrefour Μαρινόπουλος

Ανάκληση τυριού γκούντα Ολλανδίας από την Carrefour Μαρινόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση ανάκληση - απόσυρση τυριού Γκούντα Ολλανδίας από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, δύο πολίτες κατήγγειλαν στον ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ότι παρατήρησαν αλλοιώσεις στην επιφάνεια του τυριού γκούντα Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, οι αλλοιώσεις παρατηρήθηκαν στο τυρί γκούντα Ολλανδίας με την εμπορική ονομασία Mini Carrefour Kids, με ημερομηνία λήξης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των 20 γραμμαρίων το καθένα, που παράγεται στην Ολλανδία και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Μετά το σχετικό έλεγχο στο εν λόγω δείγμα, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε στην επιφάνεια ορισμένων εξ'αυτών επιφανειακή ευρωτίαση.

Μάλιστα ο ΕΦΕΤ, διερευνόντας περαιτέρω τις καταγγελίες, προχώρησε σε ελέγχους σε διαφορετικά σημεία διάθεσης και σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της αρχικής καταγγελίας, στις οποίες εντόπισε ευρωτίαση και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών λήξης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα, με ημερομηνίες λήξης 2/3/2012 και 17/5/2012.

Κατά συνέπεια, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση - απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ