Ο τυφώνας Χάρβεϊ έκανε τον Τραμπ να... συμμαχήσει με τους Δημοκρατικούς -Αύξησαν το πακέτο βοήθειας - iefimerida.gr

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έκανε τον Τραμπ να... συμμαχήσει με τους Δημοκρατικούς -Αύξησαν το πακέτο βοήθειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πλειοψηφία 316 έναντι 90, η αμερικανική Βουλή ενέκρινε πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 15,25 δισ δολαρίων για τις καταστροφές από τον τυφώνα Χάρβεϊ αυξάνοντας έτσι το όριο του ομοσπονδιακού χρέους, παρά τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικανών συντηρητικών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «συντάχθηκε» με τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι όπως και αυτός επέμεναν στην αύξηση της οικονομικής βοήθειας τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι εξέφραζαν έντονες αντιρρήσεις, βασιζόμενες στο γεγονός ότι, μία τέτοια αύξηση θα ανέβαζε το ομοσπονδιακό όριο δανεισμού θέτοντας στην ουσία «έκθετη» την κυβέρνηση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Οι Δημοκρατικοί, όπως αναμενόταν, θα είχαν πλειοψηφία στην έγκριση της συμφωνίας, γεγονός που θα καθιστούσε πιο εύκολο για τους Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν εναντίον του πακέτου χωρίς παράλληλα να απειλήσουν την παροχή κρίσιμης χρηματοδότησης για καταστροφές, την ώρα που ο τυφώνας Ίρμα βυθίζει τη νότια ακτή της Φλόριντα.

Η νομοθεσία ψήφισε εύκολα στη Γερουσία με ψηφοφορία 80-17 την Πέμπτη, παρά τις ίδιες ανησυχίες από τους συντηρητικούς του σώματος (της γερουσίας).

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ντ. Ράιαν μάλιστα, ήταν μεταξύ εκείνων των Ρεπουμπλικάνων που αρχικά αντιτάχθηκαν στην ιδέα μιας τριμηνιαίας παράτασης του ομοσπονδιακού ορίου δανεισμού, ωστόσο την Πέμπτη δήλωσε υπέρ. Τόνισε δε ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο της συνέχισης της εξάρτησης από βραχυπρόθεσμα χρέη στις πιστωτικές αγορές.

Συμφώνησε ωστόσο ότι το πακέτο Τραμπ αποσκοπεί στη δημιουργία βεβαιότητας, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταποκρίνονται σε ορισμένες φυσικές καταστροφές.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στους ανθρώπους. Ο Πρόεδρος ήθελε να διαβεβαιώσει ότι όλοι εμείς μαζί, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα».

Τόνισε επίσης ότι «το Κογκρέσο σκέφτηκε ότι "είχε περισσότερο χρόνο" για να αυξήσει το όριο του χρέους, αλλά οι δαπάνες για την αντιμετώπιση καταστροφών άλλαξαν αυτόν τον υπολογισμό»

Από την άλλη, μεταξύ των πιο απογοητευμένων από τη συμφωνία του Τραμπ με τους Δημοκρατικούς ήταν και συντηρητικοί του Τέξας που εκπροσωπούν την περιοχή που επλήγη από τον τυφώνα Χάρβεϊ, μάλιστα. Οι νομοθέτες του Τέξας συναντήθηκαν την Πέμπτη για ένα μεσημεριανό γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου ο υπουργός Τέξας Γκρεγκ Άμποτ τους προέτρεψε να στηρίξουν το ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για την ενίσχυση.

Πολλοί συντηρητικοί έφυγαν από το γεύμα λέγοντας ότι αναμένουν να πάρουν την πρώτη τους ψήφο υπέρ της αύξησης των χρεωστικών ορίων, προκειμένου να προωθηθεί η βοήθεια του Χάρβεϊ.

Τονίζεται δε ότι η μετατόπιση του χρέους σημαίνει μια αξιοσημείωτη πολιτική εξέλιξη για το Τραμπ.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ έκανε τον Τραμπ να... συμμαχήσει με τους Δημοκρατικούς -Αύξησαν το πακέτο βοήθειας | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Χάρβεϊ Δημοκρατικοί τυφώνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ