Το πρώτο «όχι» στο Νέο Μνημόνιο από τον Χρήστο Μαγκούφη

«Θα καταψηφίσω το νέο Μνημόνιο αν έρθει ως άρθρο μόνο» προειδοποιεί ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης μιλώντας στο iefimerida.gr.

Ο Χρήστος Μαγκούφης επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με κατάλυση της Δημοκρατίας και πως ενώ ο ίδιος είναι σε θέση να ψηφίσει το 90% των μέτρων θα ρίξει αρνητική ψήφο εφόσον έρθει «πακέτο»

Εκτιμά δε ότι το πρόγραμμα της Τρόικα δεν βγαίνει και πως θα έρθουν ακόμη χειρότερα μέτρα τον Ιούνιο με περικοπή 13ου-14ου μισθού: «Έτσι όπως το πάνε και μέτρα θα πάρουμε και θα πάμε σε χρεοκοπία» λέει.

Ο κ. Μαγκούφης διαφώνησε τελικά με την επιστολή που ετοίμασαν συνάδελφοι του -όπως αποκάλυψε χθες το iefimerida.gr- με την οποία ζητούν παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου και εφαρμογή ισοδύναμων μέτρων «Για το συμφέρον της χώρας λεω ναι στην παράταση θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, για να σωθεί το τομάρι των βουλευτών όμως, λέω «όχι»» επισημαίνει αιχμηρά και εξηγεί:

  • Πρέπει να γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης με την συμμετοχή όλων των κομμάτων που είναι στη λογική του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όπως η ΔΗΜ.ΑΡ., το Άρμα Πολιτών κλπ.
  • Να αλλάξει η δομή της κυβέρνησης. «Να δούμε ποιά υπουργεία είναι απαραίτητα για τη χώρα και όχι να ακολουθήσουμε τις ανάγκες κάθε φιλόδοξου αρχηγού που υποκύπτει στις πιέσεις στελεχών του και τα βολεύει με υπουργεία» εκτιμά.
  • Να υπάρξει διατίμηση δια νόμου στα βασικά προϊόντα κατά 30-40%. «Όταν η Τρόικα μιλά για μισθούς Ισπανίας-Πορτογαλίας πρέπει να το συνδέσουν αυτό και με το κόστος ζωής στις χώρες αυτές που είναι φθηνότερο από της Ελλάδας» εξηγεί.

Και καταλήγει ο κ. Μαγκούφης: «Να κινηθούμε με γνώμονα την εθνική σωτηρία. Όταν έρχεται ένας νέος άνθρωπος και σου λεει <δεν μου μένει άλλος δρόμος από την αυτοκτονία> τι να απαντήσεις;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ