«Η γενναιοδωρία του κόσμου ξοδεύεται στην Ελλάδα», λέει καθηγητής του Harvard - iefimerida.gr

«Η γενναιοδωρία του κόσμου ξοδεύεται στην Ελλάδα», λέει καθηγητής του Harvard

Harvard
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα άρθρο-παρέμβαση στους Financial Times, ο καθηγητής του Harvard και διευθυντής του Κέντρου για την Παγκόσμια Ανάπτυξη, Ricardo Hausmann υποστηρίζει πως η Ελλάδα ζει πάνω από τις δυνατότητές της και πως η γενναιοδωρία του κόσμου ξοδεύεται για τη χώρα μας.

«Καθώς οι αξιωματούχοι συναντώνται στην Αθήνα για να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες του τελευταίου πακέτου διάσωσης, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι προσεγγίσεις μας για την κατανόηση της κρίσης στην Ελλάδα είναι προβληματικές» γράφει σε σημερινό του άρθρο στην οικονομική εφημερίδα.

Ο κ. Hausmann υποστηρίζει ότι «η γενναιοδωρία του κόσμου ξοδεύεται στην Ελλάδα» ενώ και οι δημοσιονομικές και οι κεϋνσιανές προσεγγίσεις απέτυχαν στην αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα.

Ο οικονομολόγος βλέπει δυο λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα «να αυξήσει τις εξαγωγές ή να ξοδεύει ακόμη λιγότερα». Καλεί, μάλιστα, την Ελλάδα να πάρει μαθήματα από τις προσπάθειες προσαρμογής της Ιρλανδίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ