Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα - iefimerida.gr

Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο του κόσμου, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 270.000 μονάδες, αλλάζει γενιά και εξαλείφει τα σημεία στα οποία η πρώτη με την πάροδο των χρόνων -πρώτη παρουσίαση το 2010- μοιραία υστερούσε.

Έτσι η αυτονομία του είναι πλέον 378 χιλιόμετρα με βάση το NEFZ, το νέο ευρωπαϊκό κύκλο μέτρησης, χάρη σε μια νέα μπαταρία 60 kWh. Η οποία για να φορτίσει σε κοινό οικιακό δίκτυο χρειάζεται μέχρι και 16 ώρες, ενώ τροφοδοτεί έναν αναβαθμισμένο ηλεκτροκινητήρα, που με 110 kW αποδίδει 30 περισσότερα σε σχέση με αυτόν της 1ης γενιάς και εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 8,5 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 144 χλμ./ ώρα, προκειμένου να μην εξαντλείται η μπαταρία.

Ακόμα καλύτερες επιδόσεις θα έχει η κορυφαία έκδοση του Leaf που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018, με κινητήρα 160 Kw και αυτονομία 500 χιλιομέτρων.

Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 0

Το νέο Leaf θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα μπορεί στο 90% των περιπτώσεων να λειτουργήσει με ένα πεντάλ, το λεγόμενο E-Pedal, ενώ θα έχει και δυνατότητες ημι- αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα της Nissan λέγεται ProPilot, λειτουργεί με ταχύτητες από 30 έως 100 χλμ./ ώρα, ενώ συνδυάζεται και με σύστημα αυτόματης στάθμευσης.

Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 1

Αισθητικά το Leaf της 2ης γενιάς ακολουθεί το στυλ του νέου Micra με κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Leaf. Γενικά δείχνει πιο νεανικό και δυναμικό, χάρη και στη μικρή αύξηση του μήκους (κατά 35 χιλιοστά) σε συνδυασμό με την ακόμα μικρότερη μείωση του μήκους. Όσο για την αεροδυναμική του αμαξώματος είναι πολύ καλή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,27.

Στο ανανεωμένο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 7,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οθίνη υπάρχει και στον πίνακα οργάνων με το αναλογικό ταχύμετρο.

Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 2

Το νέο Nissan Leaf θα είναι διαθέσιμο από τον ερχόμενο Ιανουάριο, σε τιμές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα.

Το νέο Nissan Leaf είναι προηγμένο τεχνολογικά με αυτονομία μέχρι και 500 χιλιόμετρα | iefimerida.gr 3


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Nissan Leaf
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ