Με 12 εκατ. ευρώ αποζημιώνει το Δημόσιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μπλόκα στην Ειδομένη - iefimerida.gr

Με 12 εκατ. ευρώ αποζημιώνει το Δημόσιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μπλόκα στην Ειδομένη

Φωτογραφία αρχείου: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 12 εκατ. ευρώ θα αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις ζημιές που υπέστη στην Ειδομένη από τον πολυήμερο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής.

Η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Μεταφορών, Θάνου Βούρδα αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια και προβλέπει «την επιχορήγηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ με το ποσό των έντεκα εκατομμυρίων, εννιακοσίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων, τριακοσίων πενήντα επτά ευρώ και είκοσι λεπτών (11.994.357,20 €) για οικονομική ζημία την οποία υπέστη κατά τα έτη 2015 και 2016».

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του αποκλεισμού των σιδηροδρομικών γραμμών από τους πρόσφυγες πολλά δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών ακυρώθηκαν. Σημείωνεται ότι ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες και μετανάστες στο ύψος της Ειδομένης άρχισε στα τέλη του 2015 και διήρκεσε 70 ημέρες, προκαλώντας ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με 12 εκατ. ευρώ αποζημιώνει το Δημόσιο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα μπλόκα στην Ειδομένη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ