Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο]

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βρετανοί παραληρούν ξανά με την αγαπημένη τους βασιλική οικογένεια.

Μετά το νέο της τρίτης εγκυμοσύνης της Κέιτ Μίντλετον, σήμερα έρχεται η πρώτη ημέρα στο σχολείο (στο Thomas’s Preparatory School in Battersea) για τον πρίγκιπα Τζορτζ, τρίτο διάδοχο του βρετανικού θρόνου, αυριανό βασιλιά δηλαδή.

Τον μικρό πρίγκιπα αναμενόταν να συνοδέψει σήμερα στο σχολείο του, εκτός από τον πατέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ, και η μητέρα του Κέιτ Μίντλετον, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο καθώς η κατάστασή της με το σύνδρομο υπερέμεσης κύησης από το οποίο πάσχει, καθώς βρίσκεται στην αρχή της τρίτης της εγκυμοσύνης, της προκαλεί ζαλάδες και εμετούς σε σημείο εξάντλησης. Παρότι η ανακοίνωση της εγκυμοσύνης από το παλάτι του Κένσιγκτον τη Δευτέρα ανέφερε ότι η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα προσπαθήσει να παραβρεθεί στην πρώτη μέρα στο σχολείο του μικρού Τζορτζ, τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ετσι, πρίγκιπας Γουίλιαμ και μικρός Τζορτζ επιβιβάστηκαν στο τζιπ της οικογένειας πρωί πρωί σήμερα και πήγαν στο σχολείο. Πατέρας και γιος έφθασαν στο σχολείο λίγο πριν τις 08:50 τοπική ώρα και μπήκαν από την... πλαϊνή πόρτα καθώς τρελαμένοι Βρετανοί που ήθελαν να είναι μπροστά στην είσοδο του μικρού στο σχολείο είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική πόρτα. Οι δυο τους κατέβηκαν και κατευθύνθηκαν παρέα στην είσοδο του σχολείου, με τον Γουίλιαμ να κρατά την τσάντα του μικρού και τον Τζορτζ να μη δείχνει και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τα... νέα δεδομένα. Τους δύο πρίγκιπες υποδέχθηκε η διευθύντρια του σχολείου, ξεκινώντας με μια χειραψία με τον μικρό. Αλλωστε, από τα κύρια πράγματα που διδάσκει το εν λόγω σχολείο είναι κανόνες ευγενείας.

Ο μικρός έμοιαζε νευρικός και κοιτούσε κάτω και μόνο μια φορά σήκωσε το βλέμμα του για να δει προς το συγκεντρωμένο πλήθος των φωτογράφων.

Ο μικρός, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Κένσιγκτον θα συστήνεται στους συμμαθητές τους στο σχολείο με τα δίδακτρα των 20.000 λιρών το χρόνο ως Τζορτζ Κέιμπριτζ.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Αναφερόμενο στην απουσία της Κέιτ από τη σημαντική σημερινή ημέρα για τον πρίγκιπα Τζορτζ ανέφερε μέσω εκπροσώπου του: «Δυστυχώς η δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν είναι καλά και δεν θα μπορέσει να συνοδεύσει τον πρίγκιπα Τζορτζ στην πρώτη ημέρα του σχολείου. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα συνοδεύσει τον πρίγκιπα Τζορτζ, όπως έχει προγραμματιστεί».

Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ο πρίγκιπας Τζορτζ πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο: Με στολή και... συνοφρυωμένος [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η πρώτη ημέρα στο σχολείο για τον Τζορτζ θα αφιερωθεί στη γνωριμία με τους συμμαθητές του και τους δασκάλους του αλλά και στην... εκμάθηση της διαδρομής για τις τουαλέτες. Θα κάνει και ένα μικρό διάλειμμα στην παιδική χαρά του σχολείου.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ ξεκινά σήμερα τα μαθήματα στο Thomas’s Preparatory School in Battersea, ένα σχολείο για την ελίτ του Λονδίνου, το οποίο πρώτη φορά επιλέγεται από τη βασιλική οικογένεια. Συνήθως το επιλέγουν κοσμοπολίτες Λονδρέζοι, που θέλουν τα παιδιά τους να λάβουν μια εκπαίδευση πέρα από τα κλασικά και τετριμμένα.

Ναι, ο πρίγκιπας Τζορτζ, παρότι θα πάει σε κάποια προπαρασκευαστική τάξη, κάτι σαν τα δικά μας προνήπια (είναι μόλις 4 ετών) δεν θα απασχολείται στο σχολείο του με ζωγραφική και πλαστελίνες, αλλά θα συμμετέχει σε ομάδες συζητήσεων (ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσει η εκπαίδευση της αυριανής ελίτ), θα κάνει μαθήματα φιλοσοφίας, αγγειοπλαστικής, τραγούδι, θα μάθει γκολφ, αλλά και χορό. Το μπαλέτο, μάλιστα, για κοριτσάκια και αγοράκια είναι υποχρεωτικό μέχρι την ηλικία των επτά και τα μαθήματα γίνονται πάντα υπό τους ήχους live πιάνου. Οι μαθητές ακολουθούν τέτοιο πρόγραμμα ώστε να δώσουν εξετάσεις για την περίφημη Βασιλική Ακαδημία Χορού.

Φυσικά, στο καινούργιο του σχολείο ο πρίγκιπας Τζορτζ θα φορά, όπως όλα τα άλλα παιδάκια, την μπλε-κόκκινη στολή του, η οποία αποτελείται από κόκκινο μπλουζάκι, μπλε πουλόβερ, μπλε βερμούδα (καλοκαίρι-χειμώνα, ακόμη και όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν), κόκκινες κάλτσες και μαύρα παπούτσια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρίγκιπας Τζορτζ σχολείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ