Στο ομώνυμο Δήμο για 99 χρόνια, το στρατόπεδο Παύλου Μελά - iefimerida.gr

Στο ομώνυμο Δήμο για 99 χρόνια, το στρατόπεδο Παύλου Μελά

Ο υπουργός Εσωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα επόμενα 99 χρόνια το στρατόπεδο Παύλου Μελά περνά στη δικαιοδοσία του ομώνυμου δήμου. Σε αντάλλαγμα, ο δήμος θα δώσει 83 κενές κατοικίες στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Αυτά περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η τροπολογία που κατέθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την προστασία των εργαζόμενων.

Υποστηρίζοντας στην Ολομέλεια τη σχετική ρύθμιση, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως με τη διάταξη αυτή, υλοποιείται μια δέσμευση της κυβέρνησης, ύστερα από συνεννόηση με τον δήμο, για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού χώρου της περιοχής.

Το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά αποδίδεται για 99 χρόνια στον δήμο Παύλου Μελά και θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός χώρου Πολιτισμού και υπερτοπικού πρασίνου αναψυχής. Σε αντάλλαγμα αυτής της χρήσης, για 99 χρόνια, ο δήμος θα παραχωρήσει 83 κατοικίες, που παραμένουν κενές, προς το Ταμείο Εθνικής Άμυνας για να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελή σκοπό και συγκεκριμένα για τις ανάγκες στέγασης στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Επόμενη τροπολογία του Πάνου Σκουρλέτη αφορά στη δυνατότητα να πληρώνονται μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές από τους δήμους - με βάση τα δικά τους πάσης φύσης ίδια έσοδα - των εργαζομένων στη δράση εναρμόνισης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και μετά το 2017, και για τον κύκλο δηλαδή 2017- 2018.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκουρλέτης Παύλος Μελάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ