ΔΟΕ: Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία - iefimerida.gr

ΔΟΕ: Με 4.000 κενά το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΔΟΕ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με 4.000 κενά στα δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων.

Το φλέγον ζήτημα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται διορισμοί μόνιμων, για έβδομη συνεχή χρονιά, προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά τα οποία η ΔΟΕ εκτιμά στις 7.500-8.000, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής.

Ακόμη, η ΔΟΕ εκτιμά ότι με τις αλλαγές στα ολοήμερα σχολεία ο εν λόγω θεσμός μετατρέπεται σε «μια καθαρά προαιρετική δομή» που σταδιακά θα οδηγεί σε απαξίωση.

Οι δάσκαλοι ζητούν να γίνουν υποχρεωτικά και τα δύο χρόνια της προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στους είκοσι στο δημοτικό και στους δεκαπέντε στο νηπιαγωγείο.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Τετάρτη την πρόσληψη 15.371 αναπληρωτών για τις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ για οι θέσεις που απομένουν να καλυφθούν αφορούν κυρίως την παράλληλη στήριξη, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται το ΑΠΕ.

Σε ανακοίνωσή του υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι ο αριθμός των προσλήψεων είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοτικά σχολεία ΔΟΕ δάσκαλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ