ΠΟΠΕΚ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης - iefimerida.gr

ΠΟΠΕΚ: Επιστολή στον πρωθυπουργό για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι το απαράδεκτο μέτρο της αύξηση των φόρων πριν από ένα χρόνο οδήγησε τα νοικοκυριά ιδιαίτερα στις πιο κρύες περιοχές της χώρας να περιορίσουν δραματικά την κατανάλωση με αποτέλεσμα από τη μια να στερούνται ένα βασικό είδος ανάγκης και από την άλλη το όφελος για το δημόσιο να είναι μηδενικό εξαιτίας της κάθετης πτώσης της κατανάλωσης.

Παράλληλα με την απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου και το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, η οικολογική καταστροφή στο περιβάλλον είναι ανυπολόγιστη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η λαθροϋλοτομία κατέστρεψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και η ατμοσφαιρική μόλυνση στα αστικά κέντρα ήταν τεράστια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών, επειδή οι πολίτες προκειμένου να θερμανθούν έκαιγαν οποιοδήποτε καύσιμο υλικό.

«Η θέση της ΠΟΠΕΚ όπως και του ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο χρόνια περίπου, είναι να επανέλθει από τα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο, στα επίπεδα του Μαρτίου 2011 , δηλαδή στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα για όλους, καταργώντας τα ψίχουλα της επιδότησης ορισμένων νοικοκυριών με αναχρονιστικά κριτήρια», καταλήγει η επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΠΕΚ Πετρέλαιο θέρμανσης ΕΦΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ