Κόβει κορδέλες, βλέπει επιχειρηματίες -Ο Τσίπρας παλεύει να κάνει στροφή στον ρεαλισμό - iefimerida.gr

Κόβει κορδέλες, βλέπει επιχειρηματίες -Ο Τσίπρας παλεύει να κάνει στροφή στον ρεαλισμό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Ιόνια Οδός που «εγκαινίασε» την Τρίτη με πανηγυρικό τρόπο ο πρωθυπουργός να έχει παραδοθεί και να λειτουργεί από τις 3 Αυγούστου (και, ως γνωστόν, ο Αύγουστος της θερινής ραστώνης δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές φιέστες...), αλλά ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε την τελετή για να την εντάξει στο νέο «αφήγημα» που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα για να πείσει ότι η κυβέρνηση κάνει στροφή στον ρεαλισμό και προσαρμόζεται στην πραγματικότητα.

Μετά τις εντυπωσιακά προβεβλημένες επισκέψεις του σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους ύμνους στην επιχειρηματικότητα και την έλευση επενδύσεων (τομείς-κόκκινο πανί για τον προεκλογικό και πρώιμα κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και τις εξαγγελίες του περί επερχόμενης «δίκαιης ανάπτυξης» (σε αντικατάσταση της... απλής ανάπτυξης, που υποτίθεται έπρεπε να έχει έρθει από πέρυσι...), ο κ. Τσίπρας εκμεταλλεύθηκε τα «εγκαίνια» της Ιόνιας Οδού για να παρουσιάσει έναν διαφορετικό κυβερνητικό σχεδιασμό. Ο οποίος, μαζί με τις «ρεαλιστικές» εξαγγελίες που θα κάνει στη ΔΕΘ αμέσως μετά τις συνομιλίες του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σκοπεύει στην αλλαγή του δυσμενούς για την κυβέρνηση κλίματος και στο... άτυπο στρώσιμο ενός μακρού προεκλογικού χαλιού.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ήπειρο, τη φτωχότερη περιοχή όχι μόνον της Ελλάδας αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επέμεινε (κάτι που είναι βέβαιο ότι θα επαναλάβει στη ΔΕΘ) ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι το όραμα της «νέας εποχής», η οποία θα έρθει στη χώρα μετά την έξοδό της από τα μνημόνια. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε μόνο στη γνωστή (και από τον κ. Φλαμπουράρη) επεξήγηση του όρου «δίκαιη», δηλαδή ότι θα αφορά στους περισσότερο αδικημένους και όσους επλήγησαν από την κρίση, αλλά προσέθεσε και τον «χωρικό προσδιορισμό» της.

«Η δικαιοσύνη δεν είναι μόνο ανάμεσα στις τάξεις, τα στρώματα, τις κοινωνικές τάξεις και τη διαστρωμάτωση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς, αλλά ανάμεσα και στις περιφέρειες. Στις φτωχές και εγκαταλελειμμένες περιφέρειες, που για χρόνια έπαιρναν πολύ μικρό ποσοστό των αναπτυξιακών δαπανών από τη μια, και τις άλλες του κέντρου που έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος», είπε.

Οι έρευνες που διενεργούνται για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου δείχνουν ότι η απαξίωση και η δυσπιστία προς την κυβέρνηση, που στα αστικά κέντρα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, έχουν αρχίσει και διαχέονται στην επαρχία. Εξ ου και οι «περιφερειακές διασκέψεις ανάπτυξης» που καθιέρωσε προ μηνών η κυβέρνηση, οι συχνές επισκέψεις του κ. Τσίπρα στην επαρχία και τώρα ο «χωρικός προσδιορισμός» της ανάπτυξης της «νέας εποχής», στον οποίο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας στροφή ρεαλισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ