Η Lego «κόβει» 1.400 θέσεις εργασίας -Επεσαν οι πωλήσεις - iefimerida.gr

Η Lego «κόβει» 1.400 θέσεις εργασίας -Επεσαν οι πωλήσεις

Τα έσοδα της Lego μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του 2017 (Φωτογραφία: AP/ Francois Mori)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, έπειτα από μία δεκαετία και πλέον, έπεσαν οι πωλήσεις της Lego και η εταιρεία αποφάσισε να «κόψει» 1.400 θέσεις εργασίας.

Η δανέζικη εταιρεία, που κατασκευάζει τα χαρακτηριστικά «τουβλάκια», είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν στις ΗΠΑ και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, αν και το ίδιο διάστημα διπλασιάστηκε η ζήτηση στην Κίνα. Η Lego ανακοίνωσε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση για την περικοπή των θέσεων εργασίας- που αντιπροσωπεύουν περίπου το 8% του συνολικού εργατικού δυναμικού της των 18.200 ατόμων παγκοσμίως- αλλά σημείωσε ότι έπρεπε να γίνει αυτό, για να επιτευχθεί η «επανεκκίνηση» της εταιρείας.

«Λυπούμαστε που πρέπει να κάνουμε αλλαγές οι οποίες ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις ζωές πολλών συναδέλφων μας. Δυστυχώς, είναι σημαντικό για εμάς να παίρνουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ, σύμφωνα με τον Guardian.

Τον έλεγχο της Lego έχει ακόμη η οικογένεια Κρίστενσεν, η οποία την ίδρυσε και κατέχει το 75%. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 6% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό από το 2004, ενώ μία χρονιά νωρίτερα είχε «φλερτάρει» με τη χρεοκοπία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ lego θέσεις εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ