Μπολτ: Τα παγκόσμια ρεκόρ μου θα αντέξουν 15-20 χρόνια

Ο Γιουσέιν Μπολτ αποχώρησε μεν από τους αγωνιστικούς χώρους, αλλά είναι βέβαιος ότι τα παγκόσμια ρεκόρ του θα «αντέξουν», ακόμη κι αν ο ίδιος δεν θα είναι εκεί για να τα υπερασπιστεί.

Ο Τζαμαϊκανός κρέμασε τα spikes του έπειτα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου, τον προηγούμενο μήνα. Εφυγε ως κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ τόσο στα 100 μ. (9.58), όσο και στα 200 μ. (19.19), επιδόσεις που σημείωσε το 2009.

«Πιστεύω ότι θα αντέξουν για λίγο καιρό», είπε σε εκδήλωση στην Ιαπωνία. «Πιστεύω ότι η εποχή μας με τον Γιόχαν Μπλέικ, τον Τζάστιν Γκάτλιν, τον Ασάφα Πάουελ και τους άλλους ήταν η καλύτερη εποχή. Αν επρόκειτο να καταρριφθούν τα ρεκόρ, αυτό θα είχε συμβεί στη δική μας εποχή. Οπότε πιστεύω ότι θα αντέξουν 15-20 χρόνια, εξήγησε.

Και παρότι πολλοί ελπίζουν από τώρα ότι θα αλλάξει άποψη και θα επιστρέψει στους αγώνες, ο Μπολτ ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Παρότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν πήγαν τα πράγματα όπως ήθελε, καθώς τερμάτισε τρίτος στα 100 μ. και τραυματίστηκε στον τελικό των 4Χ100 μέτρων.

«Δεν έχω τίποτα να αποδείξω. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο έφυγα από τον στίβο. Όταν πετυχαίνεις όσα ήθελες, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνεις», δήλωσε.

Οσο για το μέλλον, η συζήτηση στράφηκε ξανά στο ποδόσφαιρο, καθώς έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι θέλει να παίξει. «Είναι κάτι που πάντα ήθελα. Η ομάδα μου εργάζεται σε αυτό, αλλά δεν υπάρχει κάτι επιβεβαιωμένο ακόμη», δήλωσε σχετικά, σύμφωνα με το Associated Press.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιουσέιν Μπολτ παγκόσμιο ρεκόρ 100 μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ