Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες] - iefimerida.gr

Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής M'jid El Guerrab ανακοίνωσε σήμερα στο γαλλικό πρακτορείο ότι διεγράφη από το κόμμα «Δημοκρατία Εμπρός!» του Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεσή του εναντίον ενός σοσιαλιστική βουλευτή, με κράνος, στο κεφάλι.


Ο εν λόγω βουλευτής πρόσθεσε ότι το κόμμα Μακρόν τον διέγραψε και του ζήτησε «να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του τη συνέχεια της βουλευτικής του θητείας».
O M'jid El Guerrab εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2017, στην περιφέρεια «Γάλλων του εξωτερικού».

Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ο M'Jid El Guer­rab κατηγορείται από την δικαιοσύνη ότι χτύπησε δύο φορές με το κράνος μηχανής, στο κεφάλι, τον συνάδελφό του βουλευτή του Σοσιαλιστικού κόμματος Boris Faure, μετά από τσακωμό, στο κέντρο του Παρισιού. Οι δύο άνδρες διατηρούν κακές σχέσεις από το 2016.
Ολα έγιναν στις 30 Αυγούστου, μπροστά σε ένα εστιατόριο της οδού Broca, στο 5ο διαμέρισμα του Παρισιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σάιτ Marianne, το οποίο πρώτο δημοσίευσε την είδηση, «Αρχισαν να συζητούν και μετά από λίγο ο βουλευτής M-Jid El Guer­rab του ρίχνει μια με το κράνος στο κεφάλι και μετά άλλη μια, πολύ βίαια. Ο άλλος έπεσε στο έδαφος, ματωμένος, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Αν οι αστυνομικοί δεν τους είχαν χωρίσει, ο M’Jid El Guer­rab θα τον είχε αποτελειώσει. Είχε μίσος στα μάτια του».

Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Τα χτυπήματα που του έδωσε στο κεφάλι ήταν τόσο ισχυρά που ο Boris Faure μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους πυροσβέστες και υπέστη εγχείρηση για κρανιακές βλάβες με εσωτερική αιμορραγία. Οταν ρωτήθηκε από την αστυνομία τι συνέβη, ο M’Jid El Guer­rab εξήγησε ότι ο συνάδελφός του του είχε επιτεθεί πρώτος και τον έβρισε. Κάποιος αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε: «Ο Boris Faure του είπε «βρωμο-Αραβα», όλοι το άκουσαν».
Ας σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται σε διαμάχη από το 2016, όταν ο M’Jid El Guer­rab εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό κόμμα για να ενταχθεί στο κόμμα Μακρόν.


Ο εισαγγελέας ο οποίος ανέκρινε τον M'Jid El Guerrab του άσκησε δίωξη και κινδυνεύει με 5ετή φυλάκιση. Ο M'Jid El Guerrab δεν μπορεί να κάνει χρήση της βουλευτικής του ασυλίας γιατί τον συνέλαβαν επ'αυτοφόρω.
Το 2016 ο Boris Faure, βουλευτής και γραμματέας της Ομοσπονδίας Γάλλων του εξωτερικού του Σοσιαλιστικού κόμματος, όταν ο συνάδελφός του είχε εγκαταλείψει το κόμμα για να ενταχθεί στο κόμμα Μακρόν είχε γράψει ένα εμπρηστικό κείμενο εναντίον του, με τίτλο «M'Jid El Guerrab, το πορτρέτο ενός συνηθισμένου οπορτουνιστή».

Μετά το συμβάν, πλήθος ρατσιστικών σχολίων εναντίον του διαγραφέντα βουλευτή γέμισαν τα γαλλικά social media:

Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Διέγραψαν τον Αραβα βουλευτή του Μακρόν που χτύπησε συνάδελφό του, με κράνος μηχανής [εικόνες] | iefimerida.gr 3

[Είμαι βουλευτής του Μακρόν και δικαιούμαι τέλος πάντων να χτυπήσω κάποιον]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ