Ο Τραμπ εξοπλίζει τώρα Ιαπωνία και Ν. Κορέα -Αγωνία στον πλανήτη - iefimerida.gr

Ο Τραμπ εξοπλίζει τώρα Ιαπωνία και Ν. Κορέα -Αγωνία στον πλανήτη

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην στρατιωτική ενίσχυση των συμμάχων του Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας προχωρεί ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι δύο χώρες που απειλούνται περισσότερο από τους πυραύλους του Κιμ Γιόνγκ Ουν θα αγοράσουν σύγχρονα πολεμικά όπλα από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τουίτ του ίδιου του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν επιθετικές ενέργειες της Βορείου Κορέας. Μάλιστα, ο Τραμπ γράφει για «μια σημαντικά αυξημένη ποσότητα εξαιρετικά εξελιγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού» που θα προμηθευτούν Ιαπωνία και Νότια Κορέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το τουίτ του αμερικανού προέδρου:

I am allowing Japan & South Korea to buy a substantially increased amount of highly sophisticated military equipment from the United States.

Ο Πούτιν συναντάται αύριο με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο, 6 Σεπτεμβρίου, με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνομίλησε τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή. Είναι επίσης έτοιμη να εξετάσει τη νέα, αμερικανική πρόταση ψηφίσματος που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα πρέπει να εμπλακεί στην αναζήτηση μιας λύσης στο πρόβλημα της Βόρειας Κορέας.

Από τη Νέα Υόρκη, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια χαρακτήρισε "ελαφρώς πρόωρη" τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας την επόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Β. Κορέα, όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ. «Δεν νομίζω όπτι θα μπορέσουμε να το κάνουμε τόσο γρήγορα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ Ν. ΚΟΡΕΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ