Η Κομισιόν λέει «όχι» στο αίτημα του ΔΝΤ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Η Κομισιόν λέει «όχι» στο αίτημα του ΔΝΤ για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρνητική είναι η στάση της Κομισιόν στο αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί επαρκώς και η προτεραιότητα τώρα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες εκτιμήσεις του ΔΝΤ περί ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι το ζήτημα αυτό απασχολεί το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Προτεραιότητα, η μείωση των κόκκινων δανείων

Δήλωσε ωστόσο, ότι «οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και τώρα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, κάτι το οποίο, περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου με τις ελληνικές αρχές».

Για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης και τις πληροφορίες για παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα, η Α.Μπράιτχαρτ απέφυγε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ