Τι να προσέξεις αγοράζοντας τσάντα δημοτικού!

Η σχολική τσάντα είναι το πρώτο πράγμα που σημαδεύει την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς πόσο μάλλον αν πρόκειται και για την πρώτη χρονιά στο Δημοτικό.

Ειδικά στις μικρές τάξεις, η αγορά νέας τσάντας οφείλει να γίνεται πιο συχνά, μιας και η ανάπτυξη του παιδιού, σε αυτές τις ηλικίες, είναι ραγδαία! Ειδικά, όμως, η πρώτη τσάντα του, όντας η πρώτη τσάντα της μαθητικής ζωής του παιδιού, έχει μεγάλη σημασία.

Η επιλογή της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να περιορίζεται στο χρώμα και στο σχέδιο, αλλά οι γονείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το σωματότυπο του παιδιού, καθώς και το βάρος που θα κληθεί να μεταφέρει. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συμβουλεύουν να γίνεται σωστός προγραμματισμός όσον αφορά στο περιεχόμενο της τσάντας, αφού το βάρος που μεταφέρει ένα παιδί, δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του σωματικού του βάρους. Έτσι, ένα παιδί που ζυγίζει 35 κιλά, δεν πρέπει να μεταφέρει βάρος μεγαλύτερο των 3,5 κιλών στην πλάτη του. Οι κίνδυνοι εμφάνισης μυοσκελετικών προβλημάτων, σε αντίθετη περίπτωση, είναι αυξημένοι κατά πολύ — σύμφωνα με μελέτες, το 12% των παιδιών ηλικίας 11 ετών εμφανίζουν ήδη οσφυαλγία λόγω της σχολικής τσάντας, ενώ τα ποσοστά αυξάνουν δραματικά σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο τύπος της τσάντας που προτείνουν οι ειδικοί, είναι τύπου «backpack», το οποίο θα πρέπει να «φοριέται» στην πλάτη, χρησιμοποιώντας και τους δύο ιμάντες, ώστε υπάρχει ισοκατανομή του βάρους. Μπορείς να επιλέξεις από την τεράστια συλλογή σε τσάντες των Public, και σίγουρα θα βρεις μια που να ικανοποιεί τα γούστα του μικρού σου μαθητή!

Μια επίσης πολύ δημοφιλής επιλογή για τις μικρές ηλικίες είναι οι τσάντες-τρόλεϊ. Αν επιλέξετε τσάντα τύπου τρόλεϊ, ορισμένα ροδάκια είναι καλύτερης ποιότητας από άλλα, δείτε τα προσεκτικά και θα διαπιστώσετε αμέσως τη διαφορά. Το ύψος του χερουλιού του τρόλεϊ πρέπει να είναι στο κατάλληλο ύψος για το παιδί, για να μην αναγκάζεται να σκύβει.

Εκτός από την κύρια τσάντα, τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται και τσαντάκι φαγητού αν παραμένουν μέχρι το απόγευμα στο σχολείο και φέρνουν το φαγητό τους από το σπίτι. Εδώ οι απαιτήσεις είναι λιγότερες, η φθορά μικρότερη και έτσι τα μπορούν να βγάλουν τα απωθημένα τους αγοράζοντας τσαντάκια με μόνο κριτήριο τους ήρωες!

Εμείς από τσάντες πλάτης έχουμε ξεχωρίσει την Gim Cars 3, η οποία δεν θα αφήσει κανένα αγόρι ασυγκίνητο — και μην ξεχάσεις το ταίρι του, σετ μολυβοθήκης — ενώ η Gim Barbie Sparkle, με κούκλα Barbie δώρο, είναι η καλύτερη επιλογή για τα κορίτσια, και μάλιστα συνδύασέ την κασετίνα Barbie Sparkle! Βέβαια, αν ο μικρός σου μαθητής προτιμά τους υπερ-ήρωες, ρίξε μια ματιά στην Gim Avengers, μαζί με αντίστοιχα αξεσουάρ! Για τα κορίτσια που είναι φανατικές της Disney, όμως, έχουμε και την τσάντα Frozen, και μάλιστα σε πέντε διαφορετικές διακοσμήσεις, για να διαλέξεις την αγαπημένη σου!

Καλή σχολική χρονιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχολική τσάντα δημοτικό public

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ