Μέρκελ: Θα ζητήσω συζήτηση για αλλαγή ή διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων - iefimerida.gr

Μέρκελ: Θα ζητήσω συζήτηση για αλλαγή ή διακοπή ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα ότι η Τουρκία απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από το κράτος δικαίου, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της για τους Γερμανούς πολίτες που κρατούνται εκεί, σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ.

«Η Τουρκία απομακρύνεται από το μονοπάτι του κράτους δικαίου με πολύ γοργούς ρυθμούς», δήλωσε η Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει την ασφαλή απελευθέρωση των Γερμανών που κρατούνται στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι οι εξελίξεις αυτές απαιτούν την αναθεώρηση των σχέσεων τόσο της χώρας όσο και της ΕΕ με την Τουρκία.

«Πρόκειται –και θα προτείνω αυτό να γίνει κατά τη συνάντηση της ΕΕ τον Οκτώβριο—να συζητηθεί η μελλοντική σχέση με την Τουρκία, περιλαμβανομένου του θέματος της αναστολής ή της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

«Θα πιέσω να τηρηθεί μια αποφασιστική στάση (…) Όμως πρέπει να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας», υπογράμμισε η Μέρκελ, εξηγώντας ότι θα πληγεί η ΕΕ, αν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δει τις χώρες μέλη να διαφωνούν μεταξύ τους για το θέμα. «Αυτό θα αποδυνάμωνε δραματικά τη θέση της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Β. Κορέα παραβίασε όλες τις διεθνείς συμφωνίες»

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας ότι είναι «επείγον» να γίνει κάτι τέτοιο.

«Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας αποτελούν κατάφωρη παραβίαση όλων των διεθνών συμφωνιών», τόνισε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Μπούντεσταγκ. «Δηλώνω ξεκάθαρα και εξ ονόματος όλης της κυβέρνησης: μπορεί να υπάρξει μόνο μια ειρηνική, διπλωματική λύση», τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ