Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ηλίθια απόφαση το Brexit

Η απόφαση της Μ. Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ ήταν «ηλίθια» και μόνο η θέληση του βρετανικού λαού μπορεί να εμποδίσει την υλοποίησή της, υποστήριξε ο Μάρτιν Σελμάιρ.

«Το Brexit είναι άσχημο και είναι μία ηλίθια απόφαση», είπε ο επικεφαλής του γραφείου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. «Οι μόνοι που μπορούν να το ανατρέψουν είναι ο βρετανικός λαός, αλλά δεν είμαι ονειροπόλος, είμαι ρεαλιστής. Το Brexit θα συμβεί στις 29 Μαρτίου 2019», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τοποθέτηση αυτή του Γερμανού αξιωματούχου- που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ιεραρχία της ΕΕ- έρχεται δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit. Ο Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι οι Βρετανοί πρέπει να «εκπαιδευθούν» για το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν για την απόφασή τους.

Ο Σελμάιρ σημείωσε ότι ακόμη είναι «νομικά» δυνατό να ανατρέψει την απόφασή της η Μ. Βρετανία, παρατήρησε όμως ότι «θα ήταν αλαζονικό για εμάς να πούμε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να πιέσει για να συμβεί αυτό». Η πόρτα της ΕΕ μετά τον Μάρτιο του 2019 θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους Βρετανούς φίλους μας, συμπλήρωσε. «Πολιτικά όμως αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι στο τραπέζι», είπε ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ