Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ηλίθια απόφαση το Brexit - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Ηλίθια απόφαση το Brexit

«Το Brexit θα συμβεί»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση της Μ. Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ ήταν «ηλίθια» και μόνο η θέληση του βρετανικού λαού μπορεί να εμποδίσει την υλοποίησή της, υποστήριξε ο Μάρτιν Σελμάιρ.

«Το Brexit είναι άσχημο και είναι μία ηλίθια απόφαση», είπε ο επικεφαλής του γραφείου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. «Οι μόνοι που μπορούν να το ανατρέψουν είναι ο βρετανικός λαός, αλλά δεν είμαι ονειροπόλος, είμαι ρεαλιστής. Το Brexit θα συμβεί στις 29 Μαρτίου 2019», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η τοποθέτηση αυτή του Γερμανού αξιωματούχου- που θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην ιεραρχία της ΕΕ- έρχεται δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit. Ο Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι οι Βρετανοί πρέπει να «εκπαιδευθούν» για το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν για την απόφασή τους.

Ο Σελμάιρ σημείωσε ότι ακόμη είναι «νομικά» δυνατό να ανατρέψει την απόφασή της η Μ. Βρετανία, παρατήρησε όμως ότι «θα ήταν αλαζονικό για εμάς να πούμε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να πιέσει για να συμβεί αυτό». Η πόρτα της ΕΕ μετά τον Μάρτιο του 2019 θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους τους Βρετανούς φίλους μας, συμπλήρωσε. «Πολιτικά όμως αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι στο τραπέζι», είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ