Τραμπ και Μουν συμφώνησαν -Η Σεούλ θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιο βαριές πυρηνικές κεφαλές - iefimerida.gr

Τραμπ και Μουν συμφώνησαν -Η Σεούλ θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιο βαριές πυρηνικές κεφαλές

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας (Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του, Μουν Τζε-ιν, συμφώνησαν στην άρση του ορίου βάρους των πυρηνικών κεφαλών που μπορεί να φέρουν οι πύραυλοι της Σεούλ.

Οι δύο ηγέτες κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία, έπειτα από τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. Η συμφωνία που ίσχυε μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον προέβλεπε όριο βάρους 500 κιλών για τις πυρηνικές κεφαλές της Νότιας Κορέας.

Στη συνομιλία τους επίσης συμφώνησαν, όπως ανακοίνωσε ο Μπλε Οίκος, ότι έχει έρθει η στιγμή για την επιβολή των πλέον αυστηρών κυρώσεων και την άσκηση πίεσης ενάντια στην Βόρεια Κορέα. Αυτές οι κυρώσεις θα πρέπει να επιβληθούν από τον ΟΗΕ, επεσήμαναν.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς είναι το μπλοκάρισμα της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου προς την Βόρεια Κορέα, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters, AFP/ ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ