ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Β. Κορέα «ικετεύει» για πόλεμο -Η υπομονή μας έχει όρια - iefimerida.gr

ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας: Η Β. Κορέα «ικετεύει» για πόλεμο -Η υπομονή μας έχει όρια

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ικετεύει με πόλεμο, συνεχίζοντας να αψηφά τις διεθνείς κυρώσεις, τόνισε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ.

«Αρκετά!», είπε η Αμερικανίδα στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ πρόσθεσε ότι είναι καιρός να επιβάλει ο ΟΗΕ τα σκληρότερα πιθανά μέτρα σε βάρος της Βόρειας Κορέας, για την έκτη πυρηνική δοκιμή της. Παρόλα αυτά, η Χάλεϊ ανέφερε ότι η διοίκηση Τραμπ επιθυμεί ακόμη να βρεθεί μία διπλωματική λύση. Προειδοποίησε όμως ότι «η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη».

Παρά τη σταθερή κλιμάκωση των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της από το 2006, το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πιο προηγμένο και επικίνδυνο από ποτέ, σχολίασε ακόμη η πρέσβειρα των ΗΠΑ. «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ κάτι που θέλουν οι ΗΠΑ. Δεν το θέλουμε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απέρριψε ως «προσβλητική» μία πρόταση της Κίνας για «πάγωμα» των πυρηνικών και πυραυλικών προγραμμάτων της Πιονγιάνγκ, με αντάλλαγμα την αναστολή των ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα. «Οταν ένα αδίστακτο καθεστώς έχει ένα πυρηνικό όπλο και έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που σε στοχεύει, δεν παίρνεις μέτρα για να χαλαρώσεις την άμυνά σου. Κανένας δεν θα το έκανε αυτό. Σίγουρα δεν θα το κάνουμε εμείς», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ