Νότια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ μπορεί, πλέον, να βάλει πυρηνικό όπλο σε διηπειρωτικό πύραυλο - iefimerida.gr

Νότια Κορέα: Η Πιονγιάνγκ μπορεί, πλέον, να βάλει πυρηνικό όπλο σε διηπειρωτικό πύραυλο

AP Photo/Kim Kwang Hyon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Νότια Κορέα θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα πέτυχε την ελαχιστοποίηση πυρηνικού όπλου κατά τρόπο ώστε να μπορεί να οπλίσει έναν πύραυλο, ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας.

«Θεωρούμε ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο», δήλωσε ο Σονγκ Γιουνγκ-Μου στο Κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ.

Η αντιπυραυλική ασπίδα Thaad θα ενισχυθεί

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας, η Σεούλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν περισσότερα μέσα αντιπυραυλικής άμυνας ως απάντηση στην πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε χθες η Βόρεια Κορέα.

Δύο εκτοξευτήρες ρουκετών της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) έχουν ήδη εγκατασταθεί στη Νότια Κορέα και είναι επιχειρησιακοί. Όμως η Σεούλ πάγωσε στη συνέχεια κάθε επιπρόσθετη ανάπτυξη λόγω ανησυχιών των κατοίκων για τις επιπτώσεις του συστήματος στο περιβάλλον.

«Τέσσερις εναπομείναντες εκτοξευτήρες θα αναπτυχθούν προσεχώς προσωρινά κατόπιν διαβουλεύσεων ανάμεσα στη Νότια Κορέα και στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αντικρούσουν τις αυξανόμενες πυρηνικές και βαλλιστικές απειλές του Βορρά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο, ενώ η ίδια η ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας Thaad προκαλεί την οργή της Κίνας.

Οι εκτοξευτήρες πυραύλων είναι εγκατεστημένοι σε ένα γήπεδο γκολφ που μετατράπηκε σε στρατιωτική ζώνη, στη νότια κομητεία Σεονγκζού, περίπου 190 χλμ. από τη Σεούλ.

Η Πιονγιάνγκ κατέλαβε χθες εξαπίνης τη διεθνή κοινότητα πραγματοποιώντας την πιο ισχυρή μέχρι σήμερα πυρηνική δοκιμή της. Η Βόρεια Κορέα δήλωσε πως δοκίμασε μια βόμβα υδρογόνου που έχει τη δυνατότητα να οπλίσει έναν διηπειρωτικό πύραυλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ