Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά - iefimerida.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αίνιγμα Παπανδρέου ταράζει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει περίπτωση να είναι και εκείνος υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στις αρχές Ιουλίου, όταν πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιώργος Παπανδρέου κατέβασε μια αρχηγική πλατφόρμα και παράλληλα δήλωσε στρατιώτης της παράταξης. Ήταν μια διφορούμενη παρουσία που προκάλεσε τότε πολλά ερωτήματα.

Σε εκείνη τη φάση είχε αφήσει να φανεί ότι στηρίζει μαζί με το υπόλοιπο ΚΙΔΗΣΟ την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά. Έπειτα άρχισαν οι ψίθυροι για τον Γιώργο Καμίνη. Κατόπιν, και άλλοι υποψήφιοι έλεγαν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι μάλλον θα έχουν τη στήριξή του, χωρίς να γίνεται σαφές αν υπήρχε συμφωνία, υπονοούμενα ή απλώς τυπική ευγένεια εκ μέρους του.

Και ενώ οι περισσότεροι στον χώρο αντιμετώπιζαν το σενάριο της καθόδου του ως επιστημονική φαντασία, τις τελευταίες ημέρες οι στενοί του συνεργάτες δεν αποκλείουν τίποτα. Αντιθέτως, μεταδίδουν ότι επανεξετάζει από την αρχή τα δεδομένα και το κλίμα που δημιουργείται από τις υποψηφιότητες Γιώργου Καμίνη και Σταύρου Θεοδωράκη, δύο πρόσωπα εκτός της ΔΗΣΥ. Είναι ενδεικτικό ότι ο στενός συνεργάτης του Σωκράτης Ξυνίδης τουίταρε προ ημερών ότι η μοναδική υποψηφιότητα που χρειάζεται η παράταξη, στην παρούσα συγκυρία, είναι αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και ότι «όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες»!

Αν το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατεβάσει δικό του υποψήφιο, τότε, λένε τα στελέχη του, θα στηρίξουν όποιον είναι πιο κοντά στις θέσεις τους. Αν όμως υπάρξει υποψηφιότητα από τον δικό τους χώρο, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του κ. Παπανδρέου, ο οποίος, όπως λένε οι ίδιες πηγές, πιέζεται από τα μέλη του κόμματός του να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα.

Ο κ. Παπανδρέου περιγράφεται ως «απρόβλεπτος» στις αποφάσεις του και είναι βέβαιο ότι επιζητεί τη δικαίωση της πρωθυπουργίας του - ίσως και να διαπραγματεύεται κάτι, λένε οι πιο καχύποπτοι, και να χρησιμοποιεί το χαρτί της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του ως μοχλό πίεσης. Αν τελικά είναι υποψήφιος, απρόβλεπτες θα είναι και οι εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου.

Ο ΓΑΠ στην 3η Σεπτέμβρη

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα και δεν συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα εντός της παράταξης. Στην εκδήλωση που έγινε για την επέτειο των 43 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, χθες στο Ζάππειο, ο πρώην πρωθυπουργός έφθασε αργοπορημένος, διακόπτοντας την προβολή βίντεο για την ιστορική πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου. Αντάλλαξε τυπικό χαιρετισμό με τη Φώφη Γεννηματά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και εγκαταστάθηκε, με αφηρημένο ύφος, στην πρώτη σειρά καθισμάτων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος υποψήφιος για την κεντροαριστερά | iefimerida.gr 0

Και ενώ μαινόταν ο «πόλεμος» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη δημοσίευση του άρθρου-καπηλεία του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός αρκέστηκε σε μια χλιαρή γραπτή ανακοίνωση.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο απολογητής και συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, ο πρωθυπουργός που βάφτισε την απάτη "αυταπάτη", για να δικαιολογήσει τη ζημία που χαμογελώντας προκάλεσε στη χώρα, επιχειρεί σήμερα να σκυλεύσει τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ, με αφορμή του άρθρο του Αλέξη Τσίπρα.

Και συνεχίζει: «Συγκρίνει την Αλλαγή του 1981 με το συνονθύλευμα της δήθεν αριστεράς του. Συγκρίνει τον Ανδρέα Παπανδρέου της Εθνικής Συμφιλίωσης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης με τον ίδιο, τον διχασμό και το μίσος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία από την αρχή της κρίσης, για να ανέβει τα σκαλιά της εξουσίας».

«Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους, αμνήμονες και εύκαιρα θύματα στον καιροσκοπισμό του. Στην ασυδοσία του κυνισμού του, στις απομιμήσεις μαϊμούδες, δεν θα απαντήσουμε εμείς, αλλά ο λαός», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου υποψήφιος ηγεσία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ