Γερμανός σύμμαχος της Μέρκελ: Εάν γίνει «κούρεμα» χρέους, η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ - iefimerida.gr

Γερμανός σύμμαχος της Μέρκελ: Εάν γίνει «κούρεμα» χρέους, η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ

Φωτογραφία: (AP Photo/Dimitri Messinis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα είναι πιο αυστηρή στη χορήγηση δημοσιονομικής βοήθειας σε Ελλάδα, Γαλλία αλλά και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σε περίπτωση που σε αυτήν συμμετέχουν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), διαμήνυσε ο επικεφαλής του κόμματος και στενός σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ Κρίστιαν Λίντερ.

Ο 38χρονος δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι εάν υπάρξει κούρεμα του χρέους για την Ελλάδα τότε το ελληνικό πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί μια και καλή.

Παρότι το FDP έχει ιδεολογικές συγγένειες με τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, ο Λίντερ δήλωσε ότι οι διαφορές στην πολιτική είναι ευρύτερες από ότι στο παρελθόν ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι σίγουρη η σύμπραξη αν «βγαίνουν» οι αριθμοί για τις εκλογές.

Μία αιτία σύγκρουσης θα είναι η επιμονή του FDP ότι η ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα θα πρέπει να συνδεθεί με την αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, παραμένοντας ωστόσο μέλος της ΕΕ, σε μια ιδέα που η Merkel έχει απορρίψει κατηγορηματικά.

«Εάν υπήρχε κούρεμα χρέους για την Ελλάδα, όπως προτείνει το ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι στο να λύσουμε επιτέλους το πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα παίρνει το κούρεμα, τα λεφτά χάνονται, αλλά ως αντίτιμο η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, να αποκτήσει δικό της νόμισμα, το οποίο και μπορεί να υποτιμήσει για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού της».

O Λίντερ προσπαθεί να ξαναβάλει τους Ελεύθερους Δημοκράτες στη γερμανική βουλή μετά από απουσία τεσσάρων ετών, επιστρέφοντας στην Bundestag ένα κόμμα που είναι εναντίον των διασώσεων για την Ελλάδα ενώ παράλληλα τονίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία.

« Η δική μου εντύπωση είναι ότι η Μέρκελ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Μακρόν να δημιουργήσουν νέες δεξαμενές χρημάτων και μεταβιβάσεων στην Ευρώπη για μετά από τις εκλογές της Γερμανίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίντερ Μέρκελ grexit ελληνικό χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ