Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες]

νταϊάνα-ντόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Lady Di σκοτώθηκε στις 31 Αυγούστου 1997. Πρόκειται για ένα δυστύχημα που συνέβη γιατί ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ τροποποίησε το τέλειο πρόγραμμα που είχε φτιάξει ο πατέρας του, ισχυρίζεται ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Jean-Michel Carradec'h, στο νέο του βιβλίο «Qui a tué Lady Di ?» [Ποιός σκότωσε την πριγκήπισσα Νταϊάνα].

Η Νταϊάνα και ο Ντόντι σκοτώθηκαν γιατί η Μερσεντές πήγαινε πολύ γρήγορα, γιατί ο οδηγός είχε πιεί πολύ, γιατί δεν φορούσαν ζώνες. Χρειάστηκαν δύο έρευνες, μια γαλλική και η άλλη βρετανική, μετά τους ισχυρισμούς ότι επρόκειτο για ένα καμουφλαρισμένο δυστύχημα και ότι η ΜΙ6 συνωμότησε με το παλάτι για να πεθάνει η πριγκήπισσα.


Ο γάλλος δημοσιογράφος, στο νέο του βιβλίο εκτιμά ότι ποτέ δεν θα έπρεπε να πιστέψουμε σε θωρίες συνωμοσίας.

«Ολα είναι θέμα συμπτώσεων και γεγονότων.

Πρώτον, η Νταϊάνα δεν έπρεπε να βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ritz εκείνο το βράδυ. Το αρχικό πρόγραμμα, εξάλλου, προέβλεπε ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ έπρεπε να πάνε για δείπνο στο εστιατόριο Benoit του Παρισιού. Αλλά ο Ντόντι άλλαξε γνώμη.

Δεύτερον, η Νταϊάνα δεν έπρεπε να βρίσκεται μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο. Ο Ντόντι είναι αυτός που επέλεξε, μισή ώρα πριν φύγουν από ξενοδοχείο, να αλλάξουν αυτοκίνητο. Το όχημα επελέγη εντελώς τυχία.

Τέλος, η Νταϊάνα δεν έπρεπε ποτέ να έχει οδηγό τον Henri Paul, τον βοηθό του επικεφαλής της ασφάλειας του Ritz. Ο Ντόντι είναι αυτός που του τηλεφώνησε. Ο Paul βρισκόταν είχε σχολάσει και κατέφθασε σε μια απίστευτη κατάσταση (οι αναλύσεις έδειξαν ότι είχε 1,74 γραμμάρια αλκοόλ στο αίμα, καθώς και πολλές φαρμακολογικές ουσίες).

Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ολα σε αυτή την ιστορία έγιναν πραγματικά τυχαία» αναφέρει ο δημοσιογράφος.
Και προσθέτει: «Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η πριγκήπισα της καρδιάς τους σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Θέλουν να πιστεύουν κάτι άλλο. Η ζωή της ήταν τόσο ρομαντική και δραματική! Την συγκρίνω συχνά με τις τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες περιέχουν πάθη, δράματα και σκάνδαλα. Μόνο που η τελευταία σειρά τελείωσε κάπως απότομα.
Η Νταϊάνα άρχιζε μόλις τη ζωή της ως διεζευγμένη και ξεκινούσε τη σχέση της με έναν play-boy...Οι άνθρωποι θα ήθελαν αυτό το σήριαλ να συνεχιστεί.
Ο πατέρας Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ συμμετείχε πολύ σε όλα αυτά. Είχε μάλιστα μεταμορφώσει τη τρίμηνη σχέση του γιού του με την Νταϊάνα σε μεγάλη ερωτική ιστορία. Αφηνε μάλιστα να εννοηθεί ότι θα αρραβωνιαστούν, ότι η Νταϊάνα ήταν έγκυος κλπ, πράγμα αδύνατο σε τόσο μικρό διάστημα.

Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ας σοβαρευτούμε, η πριγκήπισσα δεν θα είχε ποτέ παντρευτεί τον Ντόντι», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

[To memorial του Ντόντι και της Νταϊάνα στα Harrods, ιδιοκτησίας Αλ Φαγέντ]
Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ φταίει για τον θάνατο της Νταϊάνα
Ο δημοσιογράφος γράφει στο βιβλίο του ότι «η ευθύνη για τον θάνατο της Νταϊάνα ανήκει κατά πολύ στην οικογένεια Αλ Φαγέντ. Λέει χαρακτηριστικά:
«Βασίζομαι στα γεγονότα: το βράδυ του θανάτου της, η Νταϊάνα έβγαινε από το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο του Ritz το οποίο οδηγούσε ένας υπάλληλος του Ritz...Και ο πατέρας Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ είναι ο ιδιοκτήτης του Ritz. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος έξυπνος και υπεύθυνος, γνωστός γιατί έχει εμμονή με τα θέματα ασφάλειας.


Στις 30 Αυγούστου 1997, την προηγούμενη ημέρα του δυστυχήματος, η πομπή της Νταϊάνα και του Ντόντι από το αεροδρόμιο Μπουρζέ ως το Παρίσι ήταν τέλεια οργανωμένο, με φροντίδα του πατέρα Αλ Φαγιέντ.
Αλλά ο Ντόντι, την τελευταία στιγμή, άλλαξε όλα τα σχέδια του πατέρα του: το εστιατόριο για το δείπνο, το αυτοκίνητο, τον οδηγό, βάζοντας σε λειτουργία ένα θανάσιμο σπιράλ. Δεν κατάλαβε ότι μια πριγκήπισα παγκόσμια γνωστή δεν την χειρίζεσαι σαν μια μικρή στάρλετ.

[Ντόντι και Νταϊάνα φθάνουν στο Ritz λίγες ώρες πριν το μοιραίο]

Νέο βιβλίο: «Αν ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε σεβαστεί το πρόγραμμα, η Νταϊάνα θα ζούσε» [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Προφανώς, όλα θα μπορούσαν να είχαν συμβεί σωστά. Προφανώς μια σειρά συμπτώσεων έφερε το μοιραίο αποτέλεσμα. Αλλά παραμένει γεγονός ότι αν ο Ντόντι είχε σεβαστεί τα σχέδια του πατέρα του, η Νταϊάνα θα βρισκόταν ακόμη στη ζωή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέο βιβλίο Νταϊάνα Ντόνι ευθύνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ