O Κώστας Τσόκλης σκηνοθετεί τη Σοφία Φιλιππίδου στην «Έκτη Καρυάτιδα» - iefimerida.gr

O Κώστας Τσόκλης σκηνοθετεί τη Σοφία Φιλιππίδου στην «Έκτη Καρυάτιδα»

Αντώνης Κούφαλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ετοιμάζει ο Κώστας Τσόκλης ο οποίος συναντά τη Σοφία Φιλιππίδου στην «Εκτη Καρυάτιδα» του Αντώνη και του Κωνσταντίνου Κούφαλη.

Η συνάντηση του μεγάλου εικαστικού με την σπουδαία κωμικό είναι με κεντρικό άξονά της την Ελλάδα αναμφίβολλα ιδιαίτερη. Η Σοφία Φιλιππίδου υποδύεται μια ξεναγό η οποία ανακαλεί το παρελθόν και της μνήμες της, μέσα από τη σχέση της με τις αρχαιότητες και τα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού.

Μέσα σε ένα παρόν αβέβαιο, η ξεναγός περιμένει την επιστροφή της έκτης Καρυάτιδας από το Βρετανικό Μουσείο προκειμένου να την φέρει κοντά στις αδερφές της.

«Είναι ένας βαθιά δραματικός όσο και σπαρταριστός αποχαιρετισμός στην Ελλάδα που έφυγε ανεπιστρεπτί», δήλωσαν στο «ΒΗΜΑ» οι δύο συγγραφείς.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο θέατρο Αλμα (Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15 -17, τηλ. 210-5220100) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ