Πολύ πιθανό να είναι ζωντανός ο αρχηγός του ISIS, λέει Αμερικανός στρατηγός από τη Βαγδάτη - iefimerida.gr

Πολύ πιθανό να είναι ζωντανός ο αρχηγός του ISIS, λέει Αμερικανός στρατηγός από τη Βαγδάτη

Ζωντανός ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο στρατηγός Στιβ Τάουνσεντ ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιθανό ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να είναι ακόμα ζωντανός και να κρύβεται κάπου κοντά στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.

Ο διοικητής του αμερικανικού συνασπισμού ερωτηθείς από δημοσιογράφους του Πενταγώνου δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει πως ο ηγέτης του ISIS είναι ζωντανός.

Η αιτιολόγησή του είναι ότι δεν έχει δει αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία, που να επιβεβαιώνουν το αντίθετο, παρά τις πολυάριθμες αναφορές για το θάνατό του, κυρίως τον περασμένο Ιούνιο, όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι τον σκότωσε με αεροπορική επίθεση.

Ο Τάουνσεντ, μιλώντας με βίντεο από τη Βαγδάτη, δήλωσε ότι «Νομίζω ότι είναι ίσως κάπου στη μέση κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη», έκταση μεταξύ της συριακής πόλης Deir ez-Zor και της ιρακινής πόλης Rawah.

«Δεν είναι στη Μοσούλη. Δεν είναι στην Ταλ Αφάρ. Δε νομίζω ότι βρίσκεται πλέον στη Ράκα» πρόσθεσε. Ο στρατηγός υποστήριξε ακόμα ότι θα είναι «ικανοποιημένος μόνο όταν τον σκοτώσει» και όχι όταν τον συλλάβει. Ο ηγέτης του ISIS δεν έχει εμφανιστεί δημόσια, εκτός από μία σπάνια εμφάνιση που είχε κάνει στη Μοσούλη πριν από τρία χρόνια, όταν η πόλη έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

«Όταν τον βρούμε, νομίζω ότι πιθανότατα θα προσπαθήσουμε πρώτα να τον σκοτώσουμε», δήλωσε ο Τάουντσεντ ενώ συμπλήρωσε ότι «Ίσως δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να τον συλλάβουμε».

Πηγή: politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ