Eρευνα γερμανικού ινστιτούτου: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παραοικονομία η Ελλάδα - iefimerida.gr

Eρευνα γερμανικού ινστιτούτου: Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παραοικονομία η Ελλάδα

Φωτογραφία: SOOC/Konstantinos Tsakalidis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλη μια αρνητική πρωτιά καταγράφει η Ελλάδα, καθώς αποτελεί τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό παραοικονομίας σε σχέση με το ΑΕΠ, σε όλο τον κόσμο.

Σε 21,5% του ΑΕΠ ανέρχεται η παραοικονομία στην Ελλάδα για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται σε δημοσίευσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα οποία προκύπτουν από μελέτη του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Τούμπιγκεν στη Γερμανία.

Μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών που επικαλείται η μελέτη, η οποία διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρωτιά σε ό,τι αφορά τη «σκιώδη» οικονομία, μπροστά από την Ιταλία -όπου η παραοικονομία ανέρχεται σε 19,2% του ΑΕΠ- και την Ισπανία (17,8%).

Ακολουθούν Νορβηγία (12,2% του ΑΕΠ), Γερμανία (10,4%), Καναδάς (9,8%), Αυστραλία (9,4%), Ηνωμένο Βασίλειο (9,4%), Ιαπωνία (8,6%), Ολλανδία (8,4%), Ελβετία (6%) και ΗΠΑ (5,4%).

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως σκιώδης οικονομία περιγράφονται οι συναλλαγές επιχειρήσεων και ιδιωτών «εκτός βιβλίων», με μετρητά, προκειμένου να αποφευχθεί η είσπραξη φόρων και δίχως να ακολουθούνται τυποποιημένες επιχειρηματικές πρακτικές.

 Eρευνα γερμανικού ινστιτούτου:  Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην παραοικονομία η Ελλάδα  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραοικονομία World Economic Forum
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ