Κάτι «τρέχει»: Πίνακας του 1930 απεικονίζει αυτόχθονα να κρατά smartphone [εικόνες] - iefimerida.gr

Κάτι «τρέχει»: Πίνακας του 1930 απεικονίζει αυτόχθονα να κρατά smartphone [εικόνες]

Φωτογραφία: United States Postal Service
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το έργο ζωγραφικής Mr. Pynchon and the Settling of Springfield του Ουμπέρτο Ρομάνο, του 1937, απεικονίζει τον ιδρυτή του Σπρίνγκφιλντ στη Μασαχουσέτη, να περιβάλλεται από αυτόχθονες Αμερικανούς μετά την άφιξη στη γη των ΗΠΑ.

Ο William Pynchon, γεννημένος το 1590, ήταν ένας Άγγλος αποικιστής και έμπορος γούνας, που ίδρυσε το Σπρίνγκφιλντ.

Στον πίνακα, λοιπόν, ανάμεσα στους πολλούς απεικονίζεται ένας άνδρας με φτερά στα μαλλιά να κάθεται σε ένα λουτρό γεμάτο με κανάτες, κρατώντας στα χέρια του κάτι που μοιάζει κινητό. Στον πίνακα του 1937, ένας αυτόχθων το κρατά στα χέρια του.

Κάτι «τρέχει»: Πίνακας του 1930 απεικονίζει αυτόχθονα να κρατά smartphone [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
Κάτι «τρέχει»: Πίνακας του 1930 απεικονίζει αυτόχθονα να κρατά smartphone [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Οπως όλοι ξέρουμε, το κινητό τηλέφωνο έκανε την εμφάνισή του το 1973 από τον Αμερικανό Μάρτιν Κούπερ. Αυτό έχει κάνεις πολλούς να αναρωτιούνται εάν ο Ρομάνο ήξερε εκείνη την εποχή κάτι που οι άλλοι δεν γνώριζαν, ενώ άλλοι μιλούν για θεωρίες συνωμοσίες που ταξιδεύουν στον κόσμο.

Ο ιστορικός Ντάνιελ Κρόουν, όπως αναφέρει η The Sun, εξηγεί πως αυτό που θεωρούν κινητό στο έργο Τέχνης είναι απλά ένας καθρέπτης, για την ακρίβεια ένα κομμάτι γυαλί.

Μελέτες έχουν δείξει πως οι Ευρωπαίοι εισήγαγαν καθρέπτες στους αυτόχθονες λαούς και σύντομα μπλέχτηκαν στην φυλετική τους κουλτούρα.

Φωτογραφία: United States Postal Service

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έργο τέχνης κινητό τηλέφωνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ