Σκίμπε: «Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου» - iefimerida.gr

Σκίμπε: «Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου»

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μίκαελ Σκίμπε κοιτά μόνο το ματς με την Εσθονία και καθόλου αυτό με το Βέλγιο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στις σκέψεις του για την επίθεση αλλά και στα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν πριν τα κρίσιμα κολλητά παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ.

«Έχουμε κάποιες δυσκολίες με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και κάποιοι άλλοι δεν παίζουν με τις ομάδες τους, παρά μόνο κάνουν προπονήσεις. Γι αυτό, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να καλέσουμε πάνω από 23 παίκτες, προκειμένου να τους δούμε όλους. Η εντύπωσή μου είναι πολύ καλή και ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό αύριο το βράδυ».

Για το πώς θα παίξει: «Θα παίξουμε πιο επιθετικά απ’ ό, τι στο Τάλιν. Σε εκείνο το ματς, έπρεπε νωρίς να κάνουμε δυο αλλαγές αμυντικών, οπότε δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε το επιθετικό μας παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο επιθετικοί στο αυριανό ματς».

Για την ομάδα του και την Εσθονία τόνισε: «Έχω πολύ καλή εντύπωση απ’ όλους τους παίκτες που κάλεσα. Θα εστιάσουμε στους επιθετικούς μας. Δυστυχώς, ο καλύτερός μας επιθετικός λείπει αύριο. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Φορτούνης ευτυχώς παίζει και είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Έχω πολύ καλές επιλογές στην διάθεσή μου. Ξέρουμε ότι η Εσθονία ότι είναι πολύ καλή στην άμυνα, είναι και γρήγορη ομάδα, έχει καλούς παίκτες όπως τον Βασίλιεφ. Εμείς πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο επιθετικό κομμάτι».

Για το πώς θα παίξει η ομάδα, είπε: «Ίσως να αλλάξω σύστημα. Με Βοσνία και Βέλγιο έπαιξα λίγο πιο αμυντικά. Αύριο θα είμαστε λίγο πιο επιθετικοί. Θα συζητήσω την τακτική με τους παίκτες, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω περισσότερα πράγματα».

Όσον αφορά στην κατάσταση του Μήτρογλου και του Καπίνο: «Κατά 20% με 30% θα παίξει ο Μήτρογλου την Κυριακή. Βρίσκεται εκτός εδώ και τέσσερις εβδομάδες. Αύριο ενσωματώνεται. Μιλήσαμε χθες και είπε ότι είναι καλά, αλλά θα πρέπει να τον δούμε. Θα είναι στον πάγκο και θα δίνει συμβουλές στους επιθετικούς που θα τον αντικαταστήσουν. Ο Καπίνο επίσης δεν έχει κάνει προπονήσεις. Ίσως είναι εντάξει για το δεύτερο ματς».

Για την 11άδα απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει πλήρως. Υπάρχουν 7-8 βασικοί παίκτες. Για τον Κώστα μπορώ να πω ότι ναι, θα παίξει. Είναι ο πιο δημιουργικός μας παίκτης. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο δεν θα έχω τραυματισμούς. Αύριο θα αποφασίσω για τους υπόλοιπους παίκτες της 11άδας».

Φορτούνης: «Να δώσουμε το κάτι παραπάνω και για τα παιδιά που απουσιάζουν»

Να πάρει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στην Εσθονία καθώς στη συνέχεια η υπόθεση πρόκριση για την Εθνική Ελλάδας θα δυσκολέψει πολύ, όπως υποστήριξε ο Κώστας Φορτούνης.

«Το αυριανό παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό μέχρι το επόμενο, έτσι πρέπει να το βλέπουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές. Αν δεν τα καταφέρουμε θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα, πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω και για τα παιδιά που θα απουσιάσουν. Πρέπει να πιέσουμε την Εσθονία και να ψάξουμε ένα γρήγορο γκολ, ωστόσο πρέπει επίσης να έχουμε υπομονή, να μην αγχωθούμε, να σκοράρουμε την ώρα που πρέπει και να πάρουμε τη νίκη έστω και με 1-0. Στο γήπεδό μας πρέπει να παίζουμε επιθετικά και να μη φοβόμαστε, να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση, αυτό οφείλουμε να κάνουμε πάντα. Το ίδιο θα γίνει και στον αγώνα με την Εσθονία την Πέμπτη. Προσωπικά, μου αρέσει η πίεση, θέλω να βοηθήσω να νικήσει η ομάδα μας και να είμαστε καλά στα επόμενα δύο παιχνίδια», ανέφερε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φορτουνης σκιμπε Ελλάδα Εσθονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ