Κίνα: Επιθεωρήσεις σε εθνικό επίπεδο για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας - iefimerida.gr

Κίνα: Επιθεωρήσεις σε εθνικό επίπεδο για την ασφάλεια στους χώρους εργασίας

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Ασφάλειας Εργασίας του Κρατικού Συμβουλίου αποφάσισε να στείλει 31 ομάδες επιθεώρησης σε περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα για να ελέγξουν εάν εφαρμόζονται σωστά οι κυβερνητικοί κανονισμοί που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Αρχής γενομένης από 1ης Σεπτεμβρίου οι επιθεωρήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε επιχειρήσεις και χώρους εργασίας όπως ανθρακωρυχεία, εργοτάξια και χημικές εταιρείες και τα συμπεράσματα θα συμπεριληφθούν στις εκτιμήσεις ασφαλείας των επαρχιακών κυβερνήσεων.

Παρά τις τακτικές εκκλήσεις της κυβέρνησης για μεγαλύτερη εστίαση στην ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συχνά εξακολουθούν να συμβαίνουν τραγωδίες. Η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια, οι κακοί κανονισμοί και η χαλαρή εφαρμογή μέτρων ασφαλείας είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για τα εργασιακά ατυχήματα.

Σε ένα «εξαιρετικά σοβαρό» δυστύχημα που συνέβη πρόσφατα, τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας.

Στην Κίνα, τα «εξαιρετικά σοβαρά» ατυχήματα αφορούν εκείνα που προκαλούν περισσότερους από 30 θανάτους, αφήνουν πάνω από 100 σοβαρά τραυματίες, έχουν πάνω από 100 εκατ. γιουάν απώλειες (περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο αριθμός των ατυχημάτων που είχαν σχέση με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας μειώθηκε κατά 24,7% ετησίως σε 27.478 κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου, ενώ οι σχετικοί θάνατοι μειώθηκαν κατά 16,8% σε 19.783.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα επιθεώρηση εργασίας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ