Ιταλία: 36χρονος Μαροκινός φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» κλοτσώντας την είσοδο δημόσιου κτιρίου - iefimerida.gr

Ιταλία: 36χρονος Μαροκινός φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» κλοτσώντας την είσοδο δημόσιου κτιρίου

36χρονος Μαροκινός φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» κλοτσώντας την είσοδο δημόσιου κτιρίου/ Φωτογραφία: Antonio Calanni/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστάτωση προκλήθηκε στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια, όταν ένας 36χρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτίριο της περιφέρειας και άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ».

Στη συνέχεια άρχισε να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας, πριν τον ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί. Εκείνος συνέχισε να φωνάζει: «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι».

Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, εν όψει του επαναπατρισμού του.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.

Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε την Δευτέρα ένας 35χρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, συνομιλώντας με άλλους κρατούμενος, ο Μαροκινός είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλει στο Βατικανό ή ακόμη να ρίξει δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία Μαροκινός επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ