ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας από την υπερχείλιση φράγματος [εικόνες] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας από την υπερχείλιση φράγματος [εικόνες]

Συναγερμός στο Τέξας από την υπερχείλιση φράγματος/ Φωτογραφία: David J. Phillip/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα βασικότερα φράγματα του Τέξας κινδυνεύει να υπερχειλίσει απειλώντας την ευρύτερη περιοχή, αναφέρουν οι αρχές.

Σύμφωνα με τις Αρχές του Τέξας, μηχανικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τις πλημμύρες γειτονικών κοινοτήτων αποδεσμεύοντας μικρές ποσότητες νερού από το φράγμα. Από την πλευρά του ο επικεφαλής για τη διαχείριση των υδάτων Τζεφ Λίντνερ, δήλωσε ότι τα επίπεδα του νερού είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσουν το χείλος της δεξαμενής.

Αν και η υπερχείλιση είναι πολύ πιθανόν να μην απειλήσει την σταθερότητα του φράγματος, η πιθανότητα να οδηγήσει τη στάθμη των υδάτων στην περιοχή του ποταμού Μπάφαλο Μπαϊού, ο οποίος περνά από τμήμα της πόλης του Χιούστον, είναι πολύ πιθανή.

Στο πέρασμά του ο τυφώνας Χάρβεϊ ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ενώ οι ζημιές θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια για να αποκατασταθούν.

Μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 14 άτομα, οι φονικές καταιγίδες κατευθύνονται προς τη Λουιζιάνα ενώ στο Χιούστον μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Μάλιστα, από τους 14 νεκρούς οι 6 άνηκαν στην ίδια οικογένεια και πέθαναν κατά την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά.

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας από την υπερχείλιση φράγματος [εικόνες] | iefimerida.gr 0
ΗΠΑ: Συναγερμός στο Τέξας από την υπερχείλιση φράγματος [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χιούστον Χάρβεϊ υπερχείλιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ