Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Gurmeet Ram Rahim Singh δηλώνει πως έχει πάνω από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο.

Η ανακοίνωση της ποινής του για βιασμό δύο γυναικών το 2002 προκάλεσε, την περασμένη εβδομάδα, βίαιες αναταραχές από τους οπαδούς του, στις οποίες σκοτώθηκαν 38 άτομα!

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Θεωρείται «άνθρωπος-θεός» από δεκάδες χιλιάδες Ινδούς. Ο ισχυρός και αμφιλεγόμενος γκουρού της Ινδίας Gurmeet Ram Rahim Singh καταδικάστηκε τη Δευτέρα 28 Αυγούστου σε 20ετή φυλάκιση για βιασμό.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Χιλιάδες οπαδοί του είχαν σπείρει τον τρόμο την περασμένη εβδομάδα σε πολλές πόλεις, στην βόρεια Ινδία, βάζοντας φωτιά σε δεκάδες οχήματα και προκαλώντας συγκρούσεις, μετά την ανακοίνωση της ενοχής του γκουρού τους για βιασμό δύο γυναικών-μαθητριών του το 2002.
Στις δύο γυναίκες πήρε 15 χρόνια για να φθάσουν στη δικαιοσύνη. Ο σύζυγος της μιας εξ αυτών την υποστήριξε και δήλωσε ότι η γυναίκα του είχε εξομολογηθεί τα πάντα για τον βιασμό της από τον Ram Rahim εντός της σέχτας. Μάλιστα, ο σύζυγος ενημέρωσε τους γονείς και αποφάσισαν να φτάσουν ως την δικαιοσύνη. Στο δικαστήριο η γυναίκα είπε ότι ο γκουρού την έφερνε στο ιδιαίτερο κάθε νύχτα, για μεγάλο διάστημα και την όρκισε να μην αποκαλύψει τίποτα.
Η δεύτερη γυναίκα εξομολογήθηκε στο δικαστήριο ότι ο γκουρού την βίασε αφού πρώτα της είπε «είσαι ακάθαρτη και με αυτή την πράξη θα καθαρθείς».

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ποιός είναι αυτός ο αμφιλεγόμενος 50χρονος, με την μακριά γενιάδα και το κιτσάτο ένδυμα, ο οποίος μουρμουρίζει στο αυτί των Ινδών και τον ακολουθούν χιλιάδες πιστοί;

Ισχυρός άνδρας με αμφιλεγόμενη φήμη
Οταν ο «pita-ji» («σεβαστός πατέρας») εμφανίζεται ενώπιον των πιστών του στις διάφορες πόλεις, όλοι κλαίνε στα πόδια του για να τους δώσει την ευχή του. Είναι επικεφαλής της σέχτας Dera Sacha Sauda και ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 50 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο. Ντύνεται με φανταχτερά ρούχα και βαρειά κοσμήματα συνήθως, αλλά στην δίκη του παρουσιάστηκε ντυμένος στα λευκά. Μόλις ανακοινώθηκε η ενοχή του, ένα πολυτελές ελικόπτερο της κυβέρνησης τον μετέφερε στη φυλακή.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Αυτή η μεταχείριση VIP αποκαλύπτει το πόσο μεγάλη είναι η επιρροή του «ανθρώπου-Θεού», ο οποίος είχε ήδη στη διάθεσή του τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην ιστορία της Ινδίας να τον προστατεύουν. Τα πολιτικά κόμματα, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση τον «φλερτάρουν» για να τύχουν της εύνοιάς του. Η υποστήριξή του σε κάποιο από τα κόμματα φέρνει μεγάλο αριθμό ψήφων, σε μια χώρα όπως η Ινδία όπου η πειθαρχία στην ψήφο είναι σημαντική.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η ισχύς του γκουρού είναι τόσο μεγάλη που πολλοί πιστοί του ή σύμμαχοί του προτιμούν να κλείσουν τα μάτια στα αναρίθμητα σκάνδαλα με τα οποία συνδέεται το όνομά του. Το 2015 κατηγορήθηκε ότι ενθάρρυνε 400 μαθητές του να ευνουχηθούν ώστε να προσεγγίσουν τον Θεό. Είχε επίσης κατηγορηθεί για ανάμειξη στην δολοφονία δημοσιογράφου το 2002.
Πρόκειται για ένα δημόσιο πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ωστόσο, η προσωπική του ζωή είναι ελάχιστα γνωστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το σάιτ του, ο χοντρούλης γκουρού γεννήθηκε σε μια πλούσια οικογένεια στην πολιτεία Rajashtan, στα βόρεια της Ινδίας, το 1967.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 5


«Πολύ γρήγορα, οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν ένα απλό παιδί, αλλά η εικόνα του Θεού. Και έτσι δεν τον τιμώρησαν πια ποτέ, είτε σωματικά, είτε λεκτικά», αναφέρει η επίσημη βιογραφία του.

Gurmeet Ram Rahim Singh είναι το όνομα που ο ίδιος έδωσε στον εαυτό του και αρνείται να τοποθετηθεί σε μια ειδική θρησκεία. «Ram» είναι μια αναφορά στον ινδουισμό, «Rahim» είναι αναφορά στο Ισλάμ και «Singh» παραπομπή στην θρησκεία Σιχ.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Τα τελευταία χρόνια έχτισε μια εμπορική αυτοκρατορία πουλώντας προϊόντα όπως φάρμακα από ούρα αγελάδας. Αλλά αυτό στο οποίο έχει αδυναμία είναι ο κινηματογράφος. Το 2015 λάνσαρε σειρά ταινιών γύρω από το θέμα «Μήνυμα του Θεού» (MSG). Σε αυτές εμφανίζεται ο ίδιος να κάνει «θαύματα», να γοητεύει τα πλήθη ή να δέρνει γκάγκστερς, ενώ χορεύει και τραγουδάει. Μια από τις τελευταίες ταινίες με τίτλο «MSG ο πολεμιστής -Καρδιά λιονταριού» τον δείχνει ως μυστικό πράκτορα να ξεγελάει εξωγήινους και ιπτάμενους δίσκους, μέσα σε ατμόσφαιρα απόλυτου κιτς.

Ινδός, γκουρού και... βιαστής -Ο «άνθρωπος-θεός» καταδικάστηκε [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γκουρού βιαστής δίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ