Γιατί φτερνιζόμαστε όταν ερχόμαστε σε επαφή με το πιπέρι; -Η επιστήμη δίνει απάντηση - iefimerida.gr

Γιατί φτερνιζόμαστε όταν ερχόμαστε σε επαφή με το πιπέρι; -Η επιστήμη δίνει απάντηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος είπε, ότι οι αλλεργίες της άνοιξης και του φθινοπώρου, είναι οι μόνες αιτίες που προκαλούν δάκρυα στα μάτια και πολύ έντονο φτέρνισμα; Υπάρχουν φορές που η επαφή σας με μια τροφή ενδέχεται να έχει τα ίδια δυσάρεστα κι ενοχλητικά αποτελέσματα και παρακάτω θα βρείτε μια από αυτές.

Το πιπέρι ανήκει στην κατηγορία των καυτερών μπαχαρικών που κατέχουν εξέχουσα θέση στη μαγειρική, αλλά πέρα από την ιδιαίτερη νοστιμιά και το άρωμα που προσθέτει στις συνταγές, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μεταξύ άλλων είναι αποτοξινωτικό, δρα κατά της δυσφορίας στο στομάχι, μπορεί να λειτουργήσει κατά του άγχους,έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό, ενισχύει την απώλεια βάρους και καταπολεμά το βήχα όταν κανείς αντιμετωπίζει ένα κρυολόγημα.

Παρόλα αυτά, όπως θα έχετε παρατηρήσει, ο οργανισμός συχνά αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με το συγκεκριμένο μπαχαρικό, με αποτέλεσμα να φτερνίζεστε και μάλιστα επίμονα.

Πώς εξηγείται άραγε αυτή η αντίδραση, όταν δεν πρόκειται για κάποια αλλεργία;

Η επιστήμη δίνει τη δική της εξήγηση.

Διαβάστε την απάντηση στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πιπέρι φτέρνισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ