Μέρκελ: «Νίπτω τας χείρας μου» - iefimerida.gr

Μέρκελ: «Νίπτω τας χείρας μου»

Μέρκελ: «Νίπτω τας χείρας μου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέο μήνυμα προειδοποίησης έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης νεολαίων στο Βερολίνο κορυφώνοντας τις πιέσεις για άμεση επίτευξη συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι η ίδια δεν θα έχει καμία ανάμειξη αλλά ούτε ευθύνη εάν η Ελλάδα εξαναγκασθεί να βγει από το ευρώ.

Η κυρία Μέρκελ, μιλώντας λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας αναβολής της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν είχε καμία εναλλακτική λύση πέρα από το να προχωρήσει στις επώδυνες μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θέλουμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων.Τι συμφέρον θα είχε να το κάνουμε αυτό; Θέλουμε όμως να φτάσουμε σε ένα σημείο που η Ελλάδα, με την βοήθεια της Ευρώπης, θα μπορεί να ζήσει με τις δικές της δυνάμεις. Κανείς δεν θέλει να επιβάλει στους Ελληνες έξωθεν μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.

Ελπίζει σε συμφωνία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης


Σύμφωνα πάντως με τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου Dpa, η γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι έως το βράδυ της Πέμπτης οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας θα έχουν ολοκληρωθεί.

Κατά την ίδια ειδησεογραφική πηγή, η καγκελάριος φέρεται να δήλωσε σήμερα προς τους βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών, ότι έως το βράδυ της Πέμπτης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.Μέχρι τότε, συμπλήρωσε, είναι πιθανό να είναι έτοιμη και η έκθεση της τρόικας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ