Στο πλευρό της FIBA οι παίκτες για τις αλλαγές στο μπασκετικό καλεντάρι - iefimerida.gr

Στο πλευρό της FIBA οι παίκτες για τις αλλαγές στο μπασκετικό καλεντάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλευρό της FIBA για λιγότερες μέρες αγωνιστικών υποχρεώσεων και ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε μια 4ετία, τάχθηκαν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς καλαθοσφαιριστές του κόσμου.

Η FIBA προτείνει ορισμένες αλλαγές στο καλεντάρι, οι οποίες έχουν ως κεντρικό άξονα, την ξεκούραση του παίκτη.

Με μόνο «Players First» ετοιμάζει το έδαφος για λιγότερες ημέρες προετοιμασίας των παικτών με τις Εθνικές ομάδες σε έναν Ολυμπιακό κύκλο Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια, ένα ελεύθερο καλοκαίρι για τους παίκτες κάθε τέσσερα χρόνια και προετοιμασία μάξιμουμ 28 ημερών πριν από κάθε διοργάνωση.

«Ειναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Ολοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα», τόνισε ο Τορνίκε Σενγκέλια ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ δήλωσε από την πλευρά του «Είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό».

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελευθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες», σχολίασε ο Τζίτζι Ντατόμε με τον Στέφαν Γιόβιτς να δηλώνει πως «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Ολοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ FIBA παίκτες καλενταρι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ