Ντόρα Μπακογιάννη: Πολιτικές δυνάμεις «κλείνουν το μάτι» στην δραχμή - iefimerida.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Πολιτικές δυνάμεις «κλείνουν το μάτι» στην δραχμή

Ντόρα Μπακογιάννη: Να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές το ταχύτερο δυνατόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές το ταχύτερο δυνατόν, όπως για παράδειγμα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο πρών πρωθυπουργός του Βελγίου και ο επικεφαλής των φιλελευθέρων Ευρωπαίων Γκι Φέρχοφσταντ, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στις αποφάσεις τόσο της Άνγκελα Μέρκελ, όσο και του Νικολά Σαρκοζί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήραν μέτρα αλλά ημίμετρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους φορολογουμένους με 1 τρισ. ευρώ σε φόρους.

Ο Γκι Φερχόφσταντ υποστήριξε επίσης πως προκειμένου η Ελλάδα να επανατοποθετηθεί σε τροχία ανάπτυξης μέχρι το 2020 δεν αρκεί μόνο η συμφωνία για το PSI, αλλά πρέπει να υπάρξουν και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε ερώτηση αν υπάρχει plan B σε περίπτωση που δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο το νέο μνημόνιο ο Γκι Φερχόφσταντ απάντησε μονολεκτικά «όχι» ενώ συνεχίζοντας την κριτική στη Γαλλία και τη Γερμανία, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου.

Κατά την εισήγησή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επεσήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι περικοπές, αλλά να εφαρμοστούν στην πράξη διαρθρωτικές αλλαγές ενώ επέρριψε ευθύνες στην τρόικα που δεν πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του Αλέξη Τσίπρα και όσων υποστηρίζουν ως λύση το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.

«Οι πολιτικές δυνάμεις που σήμερα για να κερδίσουν ψήφους, κλείνουν το μάτι στη δραχμή πρέπει να πουν στο λαό ότι σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας τα έσοδά του δεν θα μειωθούν 20% αλλά 80-85%», ανέφερε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει πως η χώρα σε μία τέτοια περίπτωση θα έκανε εισαγωγές ενέργειας, πετρελαίου, φαρμάκων κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ