Ένα εστιατόριο με μακρά ιστορία που ξεκινάει από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1920 και την κλασική μπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα και φτάνει στο σύγχρονο εστιατόριο των Ιλισίων.
Μέχρι πρότινος στεγαζόταν στην οδό Αιτωλικού στον Πειραιά- το εστιατόριο παραμένει υπό τη διεύθυνση του κυρίου Βασίλαινα, αλλά σήμερα ονομάζεται «1920»-και στα τραπέζια του έχουν καθίσει μεγάλες προσωπικότητες, από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ έως τη Σοφία Λόρεν.
Ο «Βασίλαινας», όμως, έχει μεταφερθεί από τον Δεκέμβριο στην οδό Βρασίδα 13 στα Ιλίσια.
Μια από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές περιοχές της Αθήνας, εκεί όπου παλιότερα βρισκόταν το εστιατόριο «Αλάτσι», ενώ από το 1974 μέχρι το 2001, στεγαζόταν το ζαχαροπλαστείο «Delice», κορυφαίο της πόλης τη δεκαετία του ’70. Η κομψότατη επιγραφή του, μάλιστα, κοσμεί μέχρι και σήμερα την κορυφή του κτιρίου. Ο «Βασίλαινας» των Αθηνών γειτνιάζει με τη νοτιοανατολική όψη του ξενοδοχείου Hilton, την οποία φιλοτέχνησε, σε γιαννιώτικο μάρμαρο, ο Γιάννης Μόραλης το 1960.
Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε φωτογραφίες στο BOVARY.GR.