Ανεκμετάλλευτα εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την Ηλεία - iefimerida.gr

Ανεκμετάλλευτα εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την Ηλεία

Ανεκμετάλλευτα εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την Ηλεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα αζήτητα βρίσκονται σχεδόν 100 εκ. ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές 92.000 Ελλήνων, για την αποκατάσταση περιοχών από τις μεγάλες πυρκαϊές του 2007.

Την περίοδο εκείνη είχε συσταθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ), στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 215 εκ. ευρώ, από τα οποία μόλις τα μισά έχουν δαπανηθεί προς αποκατάσταση των περιοχών που καταστράφηκαν από τις φωτιές.

Με το ΕΤΑΕΑ να καταργείται το 2010, τα χρήματα μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό «Αρωγής Πυροπλήκτων» στον λογαριασμό «Συνεισφορές φορέων για την εκτέλεση έργων ανασυγκρότησης» της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στον νέο λογαριασμό ήταν 118,3 εκ. ευρώ, ενώ υπήρξε και πίστωση από τόκους ύψους 2 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου, από τότε που η αρμοδιότητα της μεταφοράς των αιτούμενων ποσών πέρασε στο ΓΛΚ, έχουν ικανοποιηθεί όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης των φορέων, συνολικού ποσού 16,3 εκατ. ευρώ, με τα εναπομείναντα διαθέσιμα του συγκεκριμένου λογαριασμού να ανέρχονται στο ποσό των 104 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το 2011, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος- Πελοποννήσου - Ιονίου και του υπουργείου Υποδομών (ΤΑΠ Ηλείας), έχουν μεταφερθεί για πληρωμές έργων στις πυρόπληκλτες περιοχές, μόλις 2,6 εκατ. ευρώ για 27 έργα.

Για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των έργων, το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορείς εκτέλεσής τους να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς το ΓΛΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ